Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gulácsiék csapata bombagóllal, a Chelsea az utolsó percekben tudott nyerni – videóval

Szerda este folytatódtak a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A Chelsea az utolsó percekben gyűjtötte be a három pontot, míg a Leipzig meccsén hatalmas gólokat láthatott a közönség.

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymás ellen a tavalyi Bajnokok Ligája elődöntős Ajax és az Európa-liga címvédő Chelsea. Mindkét csapat igyekezett birtokolni a labdát, kevés lövés találta el a kaput, így a kapusoknak nem volt sok dolga. Amikor már talán a csapatok és a szurkolók is elkönyvelték volna a döntetlent, jött a csattanó. A 86. percben a Chelsea hátsó labdajáratása után a bal oldalra Pulisic-hoz került a játékszer, aki középre tette a labdát, ahol Batshuayi érkezett, és a felső kapufát érintve a kapuba vágta a labdát (0-1). A két csereként beálló és kissé mellőzött játékos hozta össze a Chelsea győztes gólját.

Ajax – Chelsea 0-1 (0-0)
Helyszín:
Johan Cruijff Arena; Vezette: Hategan
Gólszerzők: – ill. Batshuayi
Sárga: Tadic (49.), Martinez (65.), ill. Zouma (84.)
Kiállítás: – ill. –

A “H” csoport jelenlegi állása:

Hiába kezdte jobban a mérkőzést a Leipzig, a 25. percben Rakitsky bombagóljával megszerezte a vezetést a Zenit (0-1). Ezután még inkább beszorította ellenfelét a hazai csapat, az oroszok pedig ellentámadásokra rendezkedtek be. Hiába próbálkoztak rengeteg kapura lövéssel a németek, nem tudtak egyenlíteni az első félidőben. A második játékrész elején Laimer törte meg a jeget egy szép jobb oldali támadás után (1-1). A gólpasszt Sabitzer adta. Tíz perccel később a gólpasszt adó Sabitzer szerzett hatalmas gólt, amivel, mint később kiderült eldöntötte a három pont sorsát (2-1). Gulácsi és Orban végigjátszották a mérkőzést, csapatuk megérdemelten nyert.

RB Leipzig – Zenit 2-1 (0-1)
Helyszín:
 Red Bull Arena; Vezette: Palabiyik
Gólszerzők: Laimer (49.), Sabitzer (59.), ill. Rakitsky (25.)
Sárga: – ill. Barrios (8.)
Kiállítás: – ill. –

A “G” csoport jelenlegi állása: