Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szalai Ádám a Schalkéban folytatja a pályafutását!

Amire napok óta lehetett számítani, csütörtökre biztossá vált: Szalai Ádám négy évre aláírt a gelsenkircheniekhez!

A 25 esztendős, tizenhatszoros válogatott Szalaival kapcsolatban már hosszú ideje fennáll a lehetősége, hogy a „királykékekhez” igazol, ám eddigi klubja, a Mainz kérésére csak csütörtökön jelentette be a szerződtetés tényét a Ruhr-vidéki együttes szakvezetősége.

A német sajtó információi szerint a 7 millió euróra becsült futballistáért 8 millió eurót fizetett ki új csapata, s ezzel az üzlettel a Mainz kifejezetten jól járt: 2010-ben a Real Madridtól még „csupán” 600 ezer euróért vásárolták meg.

Az előző szezonban sérülése ellenére remek formában lévő, negyven mérkőzésen tizenhét gólig és hat gólpasszig jutó középcsatár így garantáltan megmutathatja magát az európai kupaporondon, ráadásul egy nemzetközi szinten is magasan jegyzett együttesben folytatja a pályafutását.

Az egyelőre ugyan bizonytalan, hogy összeállhat-e majd a Huntelaar-Szalai támadó kettős, vagy Jens Keller vezetőedző inkább az egycsatáros játékot favorizálja majd, de amennyiben a magyar gólvágó továbbra is kitartó marad, nagy célokért küzdhet majd a jövőben.

A Bild értesülései szerint egyébként Szalai négy év alatt mintegy négymillió euróval – 1,2 milliárd forinttal – gazdagodhat.

Szerző: Budai Levente