Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Juventus: Pirlo döntött a sorsáról

A Juventus szurkolói számára örömteli hírrel szolgálhatunk, ugyanis az olasz sajtó biztos forrásokra hivatkozva jelentette be, miszerint megegyeztek a torinói csapat vezérével, így Andrea Pirlo további két évig a bajnok gárdát erősíti.

www.footytransfer.com

Bár hivatalos aláírásra, Pirlo világbajnoki válogatott kötelezettsége miatt egyelőre nem kerülhet sor, gyanúnk szerint a megállapodás biztosra vehető. Már csak azért is, mert a 35 esztendős középpályás zseni már a szezon közben is elutasította azokat elképzeléseket, hogy távozzon a Juventus-tól. Pedig Pirlot még a Real Madriddal is összeboronálták, bár ekkor sokan felhozták azt a kifogást, hogy bizony a korábbi Milan játékos jelentősen túlkoros lenne Carlo Ancelotti “Blancoi” között. Igen ám, csakhogy a napokban látott napvilágot egy érdekes statisztika: ami szerint a mostanság favágós külsővel hódító mélységi irányító csak nyolc gólt szerzett, és csak hat gólt osztott ki a nemrég véget ért szezonban. És ezek bizony nem kiugró számok. Ugyanis ami az igazán figyelemre méltó Pirlo játékában, az nem más, mint hihetetlen labdabiztossága, pontossága!

A Juvét már 2011 óta irányító csillag az elmúlt három idény végén rendre 90 százalékos, passzolás pontossági mutatóval rendelkezett, amiknek többsége nem a barcelonai alibi körömpasszokra szórítkozott, lévén a “Zebrák” szinte minden valamire való, felépített támadása az ő lábain fut keresztül.

A szerződés hosszabbításra, vagyis annak Pirlo általi elfogadására, aláírására pedig a Világbajnokság végeztével kerülhet majd sor.

Balogh József