Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Magabiztosan futballozva nyert odahaza a DVTK

Miskolcon vendégszerepelt a Puskás Akadémia az élvonal nyitókörében. Lüktető játékot hozott a parti, a Puskás Akadémia csak a hajrában tudott szépíteni.

Hiába védett jól Lubos Hajdúch, a DVTK otthon tartotta a három pontot. – fotó: nso.hu

A találkozón kezdőként kapott helyett a vendégeknél a tavaly még piros-fehérben futballozó Gohér Gergő, valamint első élvonalbeli találkozóját játszotta a tizennyolc esztendős Makrai Gábor, míg Szivics mester az első perctől kezdve számított a Mezőkövesdről igazolt Bognár Istvánra. Némileg veszélyesebben kezdett a vendégegyüttes, amely Denkovic révén már a harmadik percben veszélyeztetett. Három perccel később Husic adott be balról, Vaszicsku pedig nagyot mentett Grumic elől. Igaz, hogy csapkodó volt a játék, de mindkét kapu előtt adódott lehetőség, ami jót tett az összecsapásnak. A tizedik percben előbb Husic szerzett harcosan labdát, amely eljutott Bognár Istvánhoz, de a középpályás két csel után elesett, így odalett a lövőhelyzet, bár hozzá kell tenni, nem magától botlott el a tizenhatoson belül, azonban Bognár Tamás nem látott okot a beavatkozásra. Mezőnyben kiegyenlített játékot láthattunk, a kapuk is sűrűn forogtak veszélyben, Hajdúchnak valamivel több dolga volt, mint Antal Botondnak, így a szünetre igazságos döntetlennel vonultak a csapatok. A huszonhetedik percben hiába szerzett gólt a Puskás Akadémia, az asszisztens szerint lesről lépett ki Denkovic.

Fordulás után azonnal letámadott a miskolci együttes, melynek eredményeként előbb Nikházi tesztelte távolról Hajdúch kapust, néhány pillanattal később pedig kiosztott egy gólpasszt. Grumic mellel visszatett labdáját pontosan tálalta a felfutó Husic elé, aki a kifutó felcsúti kapus mellett a kapuba gurított. A gól után sem állt vissza a miskolci alakulat, miközben a Puskás Akadémia is el-el jutott a hazai kapuig, Antal Botond azonban magabiztosan őrizte a piros-fehérek kapuját. A félidő derekán Tóth Balázs kínálta meg egy emberes próbálkozással a DVTK portását, akinek azonban nem kellett közbeavatkoznia, a labda ugyanis mellé ment. A hatvanhetedik percben növelhette volna előnyét a hazai együttes, amennyiben Okuka beadását nem töri el a középen érkező társ, rá egy percre ismét nagy helyzetbe kerültek a hazaiak, Hajdúch azonban a helyén volt, és bravúrral védett. A rúgott gól felélénkítette a miskolciak játékát, akik akkor kerültek helyzetbe, amikor akartak, más kérdés, hogy a legnagyobb ziccereket is kihagyták, azt is mondhatnánk Hajdúch bravúrok sorozatát mutatta be, ám Bacsa remek tekerésével szemben a szlovák kapus is tehetetlennek bizonyult. Ezzel el is döntötte a három pont sorsát a Diósgyőr, mert bár a felcsútiak próbálkoztak, átütőerő nem volt a támadásaikban. Tíz perccel a vége előtt Bognár szerezhette volna meg a harmadikat, miután Vaszicsku elvétette a labdát, azonban hiába húzta el Hajdúch mellett is a labdát, kisodródott helyzetben csak az oldalhálót találta el. A végén próbált nyomást gyakorolni a fehérben futballozó PFLA, egészen a kilencvenkettedik percig sikertelenül, ám Czvitkovics fejelte Lencse és Tischler közé a labdát, előbbi pedig Antal lábai között gurított a kapu közepébe, szépítve az álláson, ennek ellenére a miskolciak teljesen megérdemelt győzelmet arattak az idénynyitón.

DVTK – Puskás Akadémia 2-1 (0-0)
g.: Husic (50.), Bacsa (72.) ill.: Lencse L. (90+2.)
s.: Marjanovic (43.), Gosztonyi (59.) ill.: Makrai G. (38.), Gohér (55.), Lencse (69.)

Gavalovits Sándor