Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cech vs Courtois: Keménykedik a cseh veterán!

Petr Cech éppen tíz éve szerződött a Chelsea együtteséhez, ám jó eséllyel karrierje legnehezebb időszaka elé néz. Ugyanis a londoni klub az új idényt már úgy kezdi meg, hogy a keret tagja lesz, a korábban kölcsönadott, ám mára klasszissá érett Thibaut Courtois is.

www.talksport.com

José Mourinho menedzser egyelőre nem jelentette még be, hogy ki lesz az első számú megoldása a gólvonal előtt, így gyanítható, hogy komoly harc várható a két portás között. Cech a jelek, és saját elmondása szerint nem fog megfutamodni a fiatalabb kollégától. Pedig lett volna lehetősége, hogy ne kellejen felvennie a versenyt Courtois-val, ugyanis állítólag a cseh csillagért bejelentkezett a két francia gigász, a Paris Saint-Germain, és az AS Monaco is.

Cech a minap nyilatkozottis a helyzetet illetően, a Chelsea ljubjanai felkészülési meccsét követően:
„Maradok a Chelsea-nél, ez biztos. Nem zavar, hogy van egy újabb kapus is a klubnál. Ez inkább motivál engem. Mindig harcolok, szeretnék megmaradni a legmagasabb szinten. És nem csak Courtois, és én vagyok. Ott van még a fiatal Matej Delac is, aki már bizonyította, hogy egy kiváló kapus.”.

A cseh válogatott sztárja 2004-es Stamford Bridge-re érkezése óta már több mint 470-szer húzta magára a londoniak mezét.

Balogh József