Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A tartalékos Juve elgázolta a Veronát – videóval

Massimiliano Allegri tanítványai nemes egyszerűséggel lemészárolták az eléjük tolt áldozati bárányt, ami most a Hellas Verona volt. 

Forrás: facebook.com

Forrás: facebook.com

Juventus – Hellas Verona: 6-1
G: Giovinco (5., 45+1.), Pereyra (21.), Pogba (53.), Morata (bün. 63.), Coman (79.) ill. Nené (57.)

A címvédő felforgatott csapatával sem hagyott sok esélyt a vendégeknek, egyből meg akarták mutatni ki az úr a háznál. Ez végül az 5. percben sikerült is, amikor Giovinco egy ellene elkövetett szabálytalanságot követően mesterien csavart a kapuba szabadrúgásból. A 20. percben Morata lövésénél még nagyot védett Rafael, de 1 perccel később már ő is tehetetlen volt. Pereyra kilépett egy indítással, kiosztott egy kötényt Rodrigueznek, majd jobb külsővel a hosszú sarokba csavart. Ez volt az első találata Juventus mezben, azt hiszem sokáig fog emlékezni rá. A Verona azt hihette, hogy legalább a félidőig megússzák kettővel, azonban pechjükre nem ez volt a helyzet. Lichtsteiner gurított a vissza a hosszabbítás pillanataiban Giovinconak, aki az ötösről nem hibázott, és ezzel megszerezte csapata 3. gólját.
Az 51. percben kis híján szépített a Verona Lopez révén, viszont Storari a helyén volt, így nem született gól. Nem úgy a másik oldalon, 2 perccel később Pogba nagyjából 5 méterre a kaputól megetette a kapust, majd higgadtan a hálóba passzolt. Az 57. percben aztán betaláltak már a vendégek is, egy szöglet során Marquez fejelhetett a rövid saroknál, aztán pedig Nené cirka 1 méterre a gólvonaltól nem hibázott. 1 órányi játék után az egész meccsen fickándozó Giovincot buktatták a tizenhatoson belül, amiért a bíró büntetőt ítélt. A tizenegyest Morata értékesítette, hiába kapott bele a vendégek hálóőre. A 79. percben már féltucatnál járt a Bianconeri, a hatalmas jövő előtt álló Coman Pogbától kapott labdát, elküldte Sörensent, majd elemi erővel kapura lőtte a labdát, ami a felsőlécről vágódott a kapuba.

A Juventus nagyon magabiztosan kivégezte ellenfelét, így bejutott a negyeddöntőbe, ahol majd a Parmával találkozik.

http://www.dailymotion.com/video/x2etmqk_juventus-vs-hellas-verona-6-1-all-goals-and-highlights-16-01-2015_sport

Tereh Balázs