Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Dortmund beleköphet a Liverpool levesébe

Miért is szeretjük a nyári átigazolási piacot? Nos, szeretjük a nagy összegeket, még jobban szeretjük kibeszélni és szidni azokat akik azokat a pénzeket kifizetik, de még annál is jobban szeressük a harcokat. Igen, a csapatok közötti “ki, ha én nem” konfliktusokat egy-egy játékosért. 

Piotr-Zielinski-Empoli3

Na már most, egy ilyen kezd kialakulni rögtön a piac megnyitása előtt. A három résztvevő pedig a Borussia Dortmund, a Liverpool és maga a játékos, Piotr Zielinski. Aki esetleg nem tudná, a lengyel válogatott középpályás az Empoli csapatában játszik jelenleg. A hangsúly, a “jelenleg” szavunkon van.

Idén, a nagyszerűen futballozó olasz gárda egyik, ha nem a legnagyobb motorja volt Zielinski. Legalábbis az a legtöbbet járatot. Mindössze 22 éves és statisztikák szerint, ő csapata, illetve Itália egyik nagy cselgépe (felállítottak egy listát amely a legtöbb sikeres cselt bemutató játékost sorakoztatja fel és mit ad Isten, benne van). Ami azonban kézzelfoghatóbb, hogy mindent egybevetve 36 mérkőzésen lépett pályára, ami alatt 5 találatot kötnek a neve mellé és 6 gólt érő passza volt.

Szóval itt van a lengyel Denilson és kezd körülötte egy kis cicaharc kialakulni (már ha hihetünk az olasz értesüléseknek). A Pool egy ideje már szemet vetett rá, ám a Borussia Dortmund közbe léphet, vagy lépett már. Ugyanis azt írják a csizmás kollégák, hogy Gündogan távozása miatt kialakuló hiányt vele pótolná a német gárda. Természetesen kezeljük a hírt fenntartásokkal, de mindenképp egy érdekes történet alakulhat ki a dologból.

Borbély Szabolcs