Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb-t megjárt támadót igazolt a Schalke – hivatalos

Az Eb-t is megjárt svájci válogatott támadót igazolt a Schalke csapata. A Bundesliágban szereplő együttes a svájci élvonalban szereplő Basel csapatától igazolt.

85c4d3d5-3b8d-11e6-a9b7-f80f41fc6a62

A Schalke 04 csapata nyerte a versenyt a Basel fiatal svájci támadója Breel Embolo iránt. A 19 éves játékos szerepelt az idei Európa-bajnokságon, épp szombaton búcsúztak a lengyelek ellen büntetők után. A fiatal támadó több alkalommal is pályára léphetett az idei Eb-n.

A 19 éves tehetség 2014 óta szerepelt a Basel színeiben és 61 mérkőzésen lépett pályára és 21 gólt szerzett. A játékos 2015-ben a svájci felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott és 13 mérkőzésen lépett ezidáig pályára és egy találatot szerzett.

Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, de a Bild információi szerint közel 25 millió eurót fizet a Schalke a svájci bajnoknak. A játékosért olyan csapatok álltak harcban, mint a Wolfsbrug, Leipzig, Dortmund, de lehetett hallani a Manchester United, Arsenal és a Tottenham érdeklődéséről is.

”Alig várom az új kihívást, boldog vagyok, hogy a kékeknél játszhatok” – nyilatkozta Embolo. A svájci támadó a Schalke első nyári igazolása.

Kép forrása: Bild.de

Ondik Gábor