Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: Van, aki sokat profitált Conte kinevezéséből!

Talán még mindig sokan nem értik azt, hogy vajon Antonio Conte miért nem ad több lehetőséget Cesc Fabregas számára. A spanyol középpályás csereként nem egyszer tudott segíteni a Chelsea-nek, de az olasz tréner ennek ellenére sem változtatott a helyzeten. Nos, azonban van egy játékos, aki igen is profitált az ő kinevezéséből. 

Chelsea v Burnley - Premier League

A Chelsea 2012 nyarán szerződtette a Wigan Athletictől az akkoriban mindössze 22 esztendős Victor Mosest. A londoni “kékek” közel 12 millió eurót pengettek ki a nigériai labdarúgóért. A 2012/2013-as idényt elején még Roberto Di Matteo volt a klub menedzsere, majd közben menesztették és Rafa Benítez vette át az irányítását. A spanyol trénernél jóval több lehetőséget kapott, mint az olasz szakembertől, de kimondott alapemberré nálam sem vált. Ezt követően a fővárosi gárda többször is kölcsönadta. Az elmúlt három szezonban a Liverpoolban, a Stoke Cityben és West Ham Unitedben rúghatta a bőrt. Az első gárda esetében néhány meccsig úgy festet, hogy komolyan számolni fognak vele, aztán szépen lassan a háttérbe szorult. Az utóbbi két alakulatnál egyaránt érezte az edzők bizalmát, ám a sérülések megakadályozták a folyamatosan játékban. 

57b8b8d63aaca49390000001

Nos, idén nyáron jött Antonio Conte, Moses pedig maradhatott a Chelsea-nél. Eleinte csereként állt be, de akkor rendre tudott hozzátenni a csapat játékához. Az Arsenal elleni 3-0-ás vereséget követően az olasz menedzser a kezdőbe jelölte, ahol végül meg is ragadt. A bajnokságban jól megy neki a játék, hiszen 9 találkozó lepörgése után 2 találatnál jár illetve 1 gólpasszt is kiosztott már.