Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Válogatott: Egyikük reménykedik, másikuk nem könyörög

Megkezdte felkészülését a vasárnapi Andorra, és a jövő keddi, Svédország elleni összecsapásra a Bernd Storck vezette válogatott.

Bogdán Ádám facebook

Bogdán Ádám facebook

Nem tagja a keretnek Bogdán Ádám, aki az Európa bajnokság előtt került ki a keretből, többek között a Liverpoolban való kispadozása miatt. Őszre ez változott, hiszen a Mersey-partiak kölcsönadták a második ligás Wigannek, ahol voltak kimondottan jó mérkőzései, ennek ellenére továbbra sem számít rá Bernd Storck. Bogdán kicsit elkeseredetten nyilatkozott a Bors című napilapnak. „Az, hogy a kapitány előre, versenyhelyzet nélkül kijelentette, hogy nem visz ki az Eb-re, nekem nem volt fair. Azóta nem beszéltünk. Tiszteletben tartom a döntését, de nem gondolom, hogy nekem kellene könyörögnöm a lehetőségért. A válogatottat továbbra is szívügyemnek tekintem, szeretnék visszatérni, de lehet, hogy erre a Storck-érában nem lesz lehetőségem.” – jegyezte meg a Wigan kapusa.

„A játéklehetőség a legjobb mód, hogy túllépjek a nehezebb időszakon. Számomra elfelejtődnek ezek a hibák, még ha a közvélemény számára nem is. Egyébként sem történt olyan, ami más kapussal ne esne meg – mondta a Liverpool kölcsönben szereplő kapusa. – Nem zártam még le teljesen a liverpooli kalandot, mert jó ajánlólevél egy ilyen óriási klub kötelékébe tartozni, de az valószínűtlennek tűnik, hogy a jövőben jó pozícióba kerüljek a nagy nevű csapatnál.”

20160706futacs-marko-foci1

Sérülése után kirobbanó formában futballozik Futács Márkó, a horvát élvonalban szereplő Hajduk Split magyar csatára. Legutóbbi kilenc tétmeccsén nyolc gólt szerzett, amivel igencsak meggyőzte a Hajduk szurkolóit. Ám a válogatottság egyelőre csak álom számára. „Kisebb fájdalmakkal, de sínen vagyok.” – utalt a közelmúltbeli súlyos sérülésére a támadó. Majd szót ejtett a Torcidáról, a Hajduk ultráiról. „Nem könnyű kivívni a szeretetüket, nekem sem volt egyszerű, de az utóbbi hetekben szerzett góljaimnak köszönhetően megkedveltek. Remélem, képes leszek hosszú távon kiszolgálni őket.”

Ezt követően került szóba a válogatottság. Pintér Attila eleinte számított az akkor Diósgyőrben futballozó támadóra, ám az Észak-Írország elleni hazai vereség (1-2) meccskeretéből az utolsó pillanatban került ki. Futácsot azóta senki sem kereste a válogatott stábjából, de reméli ez változni fog. „Az utolsó válogatott meccsem óta egyetlen emberrel sem beszéltem. Hosszú távon számítok arra, hogy kiérdemlem a figyelmet, de erről még korai beszélni, számomra egyelőre az a legfontosabb, hogy az őszi idény hátralévő részét sérülés nélkül, jó formában csináljam végig. Utána bármi lehet. Remélem, odáig eljutunk, hogy valaki felhív, és megkérdezi, hogy vagyok.”

A magyar nemzeti csapat november 13-án vasárnap Andorrát fogadja világbajnoki selejtezőn, míg két nappal később Svédországgal mérkőzik, ez utóbbi lesz Király Gábor és Juhász Roland búcsúmeccse. De ekkor búcsúztatják Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost is a nemzeti csapattól.

Gavalovits Sándor