Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mustafi elmondta, miért igazolt az Arsenalhoz

A német válogatott védő, Shkodran Mustafi 2016 nyarán szerződött Anglia egyik legnagyobb klubjához, az Arsenalhoz. A 24 esztendős játékos most felfedte azt is, mi jelentette számára a legfőbb okot, amikor az “ágyúsokat” választotta következő klubjának.

arsenal_manager_arsene_wenger_306429Arséne Wenger, akit Mustafi és Özil is maradásra bírna (fotó: Reuters)

Mustafi a Goalnak nyilatkozott, és elárulta, hogy nem meglepő módon Arséne Wenger személye játszott döntő szerepet Londonba igazolásában.

“Néha el sem tudja képzelni az ember, hogy egy edző mennyire jó, amíg nem edz az ő kezei alatt nap mint nap” – mondta a német játékos. – “Az, hogy Arséne trenírozza az Arsenalt immár 20 éve, nagyon fontos tényező. Mielőtt ide igazoltam, tudtam, hogy már régóta itt van, és ez idő alatt kialakított egy jól bevált modellt a klubnál.”

Arséne Wenger valóban ősidők óta a londoniaknál tevékenykedik, olyannyira, hogy két évtizedes regnálásával toronymagasan rekorder a Premier League jelenlegi mezőnyében.

“Mikor a Valencia és a Sampdoria játékosa voltam, szinte hozzászoktam ahhoz, hogy évente voltak új edzőim…” – folytatta Mustafi. – “Ez rendkívül megnehezítette a dolgokat, hiszen minden edzőnek mások az elképzelései, más a futballfilozófiája. Mikor idejöttem, tudtam, egy 20 éve kialakított struktúra része lehetek, és ez megkönnyíti számomra a beilleszkedést, a játékot. Nagyon remélem, hogy Wenger nem megy el, de a döntést ezzel kapcsolatban neki kell meghoznia, aztán meglátjuk, mi fog történni.”

Nem Mustafi az első játékos az “ágyúsok” kötelékéből, aki kifejtette, mennyire reménykedik Arséne Wenger maradásában. Korábban az együttes másik német futballistája, Mesut Özil nyilatkozott a francia trénerrel kapcsolatban, és arra utalt, hogy szerződéshosszabbításának alakulása szinkronban áll Wenger ügyével. Özil szavait IDE kattintva olvashatjátok.

Wenger 1996 óta 3 bajnoki címet nyert csapatával, elvezette őket egy Bajnokok Ligája-fináléba is, emellett számos egyéb trófeát begyűjtött a piros-fehérekkel. Az viszont egyelőre nem tisztázott, hogy a 67 éves menedzser nyártól is az Arsenal kispadján marad-e.

Szerző: Draskovics Tamás