Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: A Huddersfield otthonában botlott a City!

A hétvégén a Premier League helyett FA-kupát rendeztek. Az egyik legrégebbik kupasorozatban a nyolcaddöntőkre került sor. Az élvonalban második Manchester City a másodosztályban szereplő Huddersfield otthonában vendégeskedett. 

4073

Huddersfield – Manchester City 0:0
Helyszín: Galpharm Stadion (Huddersfield) Vezette: Taylor
Gólszerzők:
Sárga lap: Kolarov (25.)
Kiállítva:

Huddersfield: Coleman – Holmes-Dennis, Stankovic, Hudson, Cranie – Payne (Brown 72.), Lolley (Wells 59.), Whitehead, Billing – Quanar, Van La Parra (Kachunga 60.). Vezetőedző: Wagner.

Manchester City: Bravo – Zabaleta, Stones, Otamendi, Kolarov (Sagna 78.) – Fernandinho, Fernando, Delph (De Bruyne 69.) – Navas, Agüero, Nolito (Sané 69.). Vezetőedző: Guardiola

Pep Guardiola együttese idegenben a másodosztályben szereplő Hudderfield otthonában lépett pályára. A manchesteriek előtt adódott a találkozó első komoly lehetősége a 11. percben, Nolito helyzetét bravúrral fogta a hazai portása Coleman, majd a kipattanót a gólvonalról rúgták ki a hazai védők. A hazaiak előtt is adódtak lehetőségek az első félidőben sőt a hálóba is jutatták a játékszert La Parra révén azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette azt. A vendégek előtt több veszélyes helyzet adódott az első játékrészben, de Nolito és Agüero sem tudott túl járni Coleman eszén és az első játékrész gól nélkül ért véget.

Fordulást követően azonnal vezetéshez juthatott volna a City, Agüero lövését nagy bravúrral hárította Coleman. A manchesteriek óriási fölényben játszottak a második félidőben is, azonban a hazaiak fegyelmezetten védekeztek és ezzel a City nem tudott mit kezdeni. Guardiola sem volt elégedett a látottakkal és kettős cserével próbálta megerősíteni csapata támadó szekcióját, pályára küldte a belga De Bruyne-t valamint a fiatal Sané-t. A cserék sem hozták meg a remélt sikert Guardiola csapatának, nem nagyon tudtak a Citizens játékosai komoly ziccert kialakítani a hajrában. Sőt a hazaiak kis híján megszerezték a vezetést azonban a védelem az utolsó pillanatban menteni tudott. A hajrában gól nem született, így a manchesteriek nem tudtak bebiztosítani továbbjutásukat a Huddersfield otthonában, így ismétlésre kényszerül Guardiola csapata ezúttal hazai pályán.

Képek: theguardian.com

O.G.