Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovákia: Hengerelt a Dunaszerdahely! – videóval

A László Csaba által irányított Dunaszerdahely az FC Tatran Presov csapatát látta vendégül a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 21. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiaknál természetesen kezdőként kapott lehetőséget Vida Kristopher, aki ezúttal is remek teljesítményt nyújtott. 

11952

Dunaszerdahely – FC Tatran Presov 5-0 (1-0)
Helyszín: DAC Aréna, 4500 néző
Gólszerzők: Pacinda(9.,73.), Sarr(56.), Vida(65.), Safranko(67.) ill. –

A mérkőzés első találatáig nem kellett túl sokat várni, amelyet a 9. percben jegyzett a hazai együttes. Ekkor Pambou remek beívelését követően Pacinda szerezte meg a vezetést csapata számára. A félidőben több gól már nem is esett. A fordulás után azonban a Dunaszerdahely kinyitotta azt a bizonyos gólcsapot. A második játékrész 56. minutumban Davis remekül elvégzett szögletét követően Sarr fejelt a kapuba. A 65. percben Pacinda tett a labdát középre, amelyet Vida Kristopher juttatott  hálóba. Nem sokkal később az előkészítő szerepét töltötte be az ifjú magyar futballista, míg a gólt Safranko szerzett. A gólözönt az fejezte be, aki el is kezdte, a 73. minutumban Pacinda rámolta be a DAC ötödik találatát. Még ebben a percben Vida Kristophert lecserélte László Csaba, míg Kocsis Gergő a cserepadról figyelhette társai remeklését. 

A mérkőzést követően természetesen László Csaba, a DAC vezetőedzője értékelt a mérkőzésen látottakat: „Köszönöm az ellenfélnek a sportszerű játékot. Az első félidő után szoros volt az állás, ezért az öltözőben hangosabb voltam, mint szoktam lenni. Az első félidőben két egyértelmű gólszerzési lehetőséget nem használtunk ki. Tudtuk, hogy a Sároseperjes kellemetlen ellenfél. Mondtam a játékosaimnak, hogy egy esetleges bekapott gól megváltoztathat mindent. Szerencsére a fiúk megküzdöttek a győzelemért, jókor találtunk be az ellenfél hálójába.” – olvasható a tréner nyilatkozata a DAC hivatalos honlapján. 

 Kép forrása: DAC hivatalos weboldala.