Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Vasárnap El Clasico! – előzetes

A spanyol bajnokság 33. fordulójában játsszák a szezon második El Clasicóját. A Real Madrid van jobb helyzetben, akiknek már egy döntetlen is elég lenne, a katalánoknak viszont csak a győzelem elfogadható. A rangadó mellett viszont a bajnokság többi csapatára is nehéz mérkőzések várnak. 

Ismét összecsap egymással a Real és a Barca (Forrás: laliga.es)

PÉNTEK: 

A forduló nyitómeccse az Sevilla – Granada lesz. Habár úgy tűnt, hogy kilép a gödörből Sampaoli együttese, a múlt héten nem tudta a Valenciát legyőzni. A Granada az edző váltás ellenére sem tudott javulni, könnyedén kikaptak a Celta Vigótól.

SZOMBAT

A napot a Malaga – Valencia mérkőzés nyitja. A “Denevérek” csak döntetlent értek el a Sevilla ellen, de az eddigi jó formájuknak köszönhetően nem vesztettek helyezéseket. A Malaga viszont két nyert meccs után kikapott a Deportól. Ezt követi a Villarreal – Leganes összecsapás. Nagyon rossz formában van a Leganes, egyre közelebb a kieséshez, így nem ígérkezik túl nehéz meccs a Villarreal számára. A kora esti mérkőzés az Osasuna – Sporting Gijón, a két kiesőjelölt párharca lesz. A nap végén láthatjuk az Espanyol – Atletico Madrid összecsapást. Az első egymás elleni bajnokijukon a katalánok legyőzték a madridi csapatot, és most sem várható könnyű mérkőzés. Simeone gárdája a BL-ben továbbjutott, viszont hét közben még Angliába is utaztak, ami miatt fáradtabbak lesznek.

VASÁRNAP

Ebédidőben kezdődik a Real Sociedad – Deportivo La Coruna találkozó. A baszk csapat kikapott a Barcától a múlt héten, de a játékukra nem lehetett panasz. A Depor hosszú idő után tudott újra nyerni a Malaga ellen. A kora délutáni időpontban játsszák a Celta Vigo – Betis mérkőzést. A kelták kezdik összeszedni magukat a bajnokságban is, tegnap pedig kvalifikálták magukat az Európa-liga elődöntőjébe, de ez azt is jelenti, hogy egy meccsel többet játszottak, mint a Betis. Ezt követően lesz a Las Palmas – Alaves összecsapás. 5 pont különbség van a két csapat közt a tabellán, és ha nyerne a kanári-szigeteki csapat, felzárkózhatnának rájuk.

Este rendezik meg a mindenki által várt El Clasicót. A Real Madrid vezeti a bajnokságot 3 ponttal a Barcelona előtt, de még mindig eggyel kevesebb meccset játszottak. Mindkét csapat negyeddöntőt játszott a BL-ben, de amíg a Real továbbjutott, a Barca kiesett, így a lélektani előny a királyiaknál van. A meccset Madridban játsszák, ami a Real számára lehet előny. A katalánoknál eltiltás miatt nem fog pályára lépni Neymar, a Realnál Bale játéka kérdéses. Ha nyerni tud a királyi gárda, akkor egyre biztosabb számukra a bajnoki trófea. A rangadóról külön előzetest is olvashattok majd vasárnap!

HÉTFŐ

Hétfőre maradt az Eibar – Athletic Bilbao mérkőzés. A baszkok kivégezték a múlt héten a Las Palmast, és a Villarreal veresége miatt felzárkóztak a Sárga Tengeralattjáró mögé. Az Eibar meglepetésre kikapott a Betistől, de még így sem lesz könnyű ellenfél a Bilbao számára.

A 33. forduló mérkőzései:

PÉNTEK:

20:45: Sevilla – Granada

SZOMBAT:

13:00 Malaga – Valencia (Sport 2)
16:15 Villarreal – Leganes (Sport 2) 
18:30 Osasuna – Sporting Gijón 
20:45 Espanyol – Atletico Madrid (Sport 1)

VASÁRNAP:

12:00 Real Sociedad – Deportivo La Coruna (Sport 1)
16:15  Celta Vigo – Betis 
18:30 Las Palmas – Alaves
20:45 Real Madrid – Barcelona (Sport 1)

HÉTFŐ:

20:45 Alaves – Villarreal 

A tabella állás a 32. forduló után:

efefef