Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eldőlt: újra élvonalbeli klub lesz a Newcastle United!

A tavalyi Premier League-szezon egyik legnagyobb csalódása volt az igen népszerű Newcastle United. A “szarkák” pocsékul teljesítettek, 18. helyen végeztek, és elbúcsúztak az első osztálytól. Most azonban, egy évnyi másodosztálybeli szereplés után matematikailag is biztossá vált, hogy a Newcastle visszajutott az élvonalba!

18118928_1668674703142769_7011172933575642770_n“Feljutottunk!” (fotó: nufc.com)

A Newcastle United hétfő este annak tudatában fogadta hazai környezetben az angol másodosztályban (Championship) 11. helyen tanyázó Preston North End csapatát, hogy győzelme esetén visszajut a Premier League-be.
Nem is irgalmaztak a “szarkák” játékosai, Ayoze Pérez duplázott, továbbá Atsu és Ritchie talált be, a fekete-fehér csíkosak ezzel 4-1-re legyőzték a liliomfehéreket, és megvalósították céljukat.

Az tehát alapvetően biztosnak tűnik, hogy a Newcastle United nem húzott rosszat a Bajnokok Ligája-győztes spanyol tréner, Rafa Benítez kinevezésével, aki össze is rántotta a tavaly nyáron romjaiban heverő csapatot, és néhány igazolással komoly játékerőt képviselő gárdát faragott belőlük. Sőt, egyes szakértők szerint olyan erős a “Geordies” kerete jelen pillanatban, hogy akár most is megállnák a helyüket az első osztályban.

A feljutás mellett muszáj megemlíteni, hogy Benítezéknek egyelőre a bajnoki címről se kell lemondaniuk, hiszen a listavezető Brighton csupán négy ponttal van előttük, amely a hátralévő két forduló alatt a dolgok szerencsés alakulása esetén akár még be is hozható. Persze ennek valószínűsége azért viszonylag csekély, és a csapat szurkolói bizonyára a feljutás tényével is éppen elég boldogok.

A Championship állása:

Névtelen(forrás: eredmenyek.com)

Szerző: Draskovics Tamás