Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Kik esélyesek a kiesésre?

A 2016/17-es szezon végéhez közeledve egyre jobban kezd kirajzolódni, hogy mely három klubnak kell búcsúznia a La Ligától. Egy csapat már biztosan a másodosztályban folytatja a következő idényben, de a másik két klubnak is már csak matematikai esélye maradt a bennmaradásra. 

A döntetlenek még életben tartják a Gijón reményeit (Forrás: laliga.es)

A kiesőzóna legelső helyén a Sporting Gijón csapata áll. Az észak-spanyolországi klub a szezonban eddig lejátszott 33 mérkőzésből csak 5-öt tudott megnyerni, és 8 alkalommal döntetlent értek el, ahogy a legutóbbi meccsükön is az Espanyol ellen. Jelenleg 24 ponttal állnak a 17-ik helyen, előttük a Leganes van 7 ponttal, ami matematikailag még behozható, de már nem sok esélyük maradt a bennmaradásra. Az idény során 37 alkalommal találtak be, de 67 gólt kaptak. Abelardo, akinek edzősége alatt feljutottak a La Ligába, januárban távozott a csapat éléről, mert hibásnak érezte magát a gyenge teljesítmény miatt. Helyét Rubi vette át, aki szintén nem tudott csodát tenni, amelynek következménye a kiesés lehet.

Nagyon nehéz szezont fut a Granada (Forrás: laliga.es)

A tabella utolsó előtti helyét a Granada foglalja el. A dél-spanyolországi klub a szezonban eddig csak 4 mérkőzést tudott megnyerni, és 8 alkalommal döntetlent értek el, ez összesen 20 pontot jelent. Legutóbb a Malagától szenvedtek vereséget. Csak akkor maradhatnak benn az első osztályban, ha innentől kezdve egy meccset sem veszítenek el, viszont a Gijón pedig pontot is elhullajt. Nagyon nehéz szezonon van túl a Granada, tele voltak belső problémákkal, de ami talán a leginkább megpecsételte a sorsukat, hogy a csapat nagy része kölcsönjátékosokból állt, így semmilyen csapategység nem alakulhatott ki közöttük. A klub két hete nevezte ki edzőnek az Arsenal korábbi legendáját, Tony Adamset, akinek azt a feladatot szánták, hogy a következő szezon végén vezesse vissza a csapatot a La Ligában. A Granada egyébként a 2010/11-es szezonban jutott fel a spanyol első osztályba, és habár mindig a tabella végén zárták az idényeket, megúszták a kiesést.

Pique vigasztalta az Osasuna játékosokat, miután 7-1-re legyőzték őket (Forrás: laliga.es)

Az Osasuna már biztosan kiesett a spanyol első osztályból. A szezonban mindösszesen 18 pontot sikerült csak szerezniük, ami 3 győzelemből és 9 döntetlenből jött össze. Nem volt hosszú életű a La Ligában való szereplésük, hiszen csak a szezon elején jutottak fel, miután 14 év után, 2014-ben kiestek. Az idény során 82 bekapott gólnál tartanak, és csak 35-öt sikerült szerezniük. A remény még felcsillant a számukra, amikor az előző hónapban sikerült legyőzniük az Alavest és a Leganest is, de azóta egyszer döntetleneztek, és kétszer kikaptak. Tegnap este a Camp Nouban szenvedtek hatalmas vereséget, amivel el is dőlt a sorsuk.

SZ.A.