Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Adelante: Kik juthatnak fel a La Ligába?

A spanyol első osztályból kiesőket pótolni fogják a másodosztályból feljutó csapatok. A legnagyobb esélye erre jelenleg a Levantének van, habár még koránt sincs vége a szezonnak. Még 7 meccs maradt az idényből.

Magabiztosan vezeti a Levante a spanyol másodosztályt (Forrás: laliga.es)

A Liga Adelante első két helyezettje automatikusan feljut a spanyol első osztályba. A 3. és a 6. hely között álló csapatok közül az osztályozó meccsek után derül ki, hogy melyik lesz a harmadik klub, ami a La Ligában folytathatja a következő szezonban. A Levante lehet az első, ami kvalifikálhatja magát az első osztályba. A valenciai csapat tavaly esett ki, viszont nagyon úgy tűnik, hogy csak egy évet húztak le a Liga Adelantében. Jelenleg 74 ponttal vezetik a tabellát, amibe még az is belefért, hogy a legutóbbi két meccsükön csak döntetlent értek el. A 35 lejátszott mérkőzésükből 22-t megnyertek és 8 meccsen csak döntetleneztek. A második helyen a Girona áll, 12 ponttal lemaradva a Levante mögött. nekik sem volt tökéletes ez elmúlt időszak, a legutóbbi öt mérkőzésükből háromszor kikaptak, egyszer nyertek és egyszer döntetlent értek el, de még így is belefér számukra egy-két botlás.

A 3. és 6. helyezett között viszont nagyon szoros a verseny, hiszen csak három pont különbség van a négy csapat között. Az osztályozóba jutásért zajló harcba még beleszólhat a Huesca, a Valladolid és a Lugo is.

A Liga Adelante jelenlegi állása: 

ligaadelantr