Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Szoros lett a vége, de a United ott lesz a stockholmi döntőben! – VIDEÓVAL

Az Európa-liga 2016-2017-es kiírása immár a hajránál jár, csütörtök este az elődöntők visszavágóit rendezték. Az angol Manchester United arra készült, hogy hazai környezetben megtartja vagy növeli idegenben szerzett egy gólos előnyét a spanyol Celta Vigo ellen, és tovább masíroz a fináléba. A galíciaiak persze nem feltett kezekkel érkeztek az Old Traffordra.

2468837_w1Fellaini gólöröme (fotó: uefa.com)

Nagyon harcosan kezdett a Celta Vigo, a mérkőzés elején többet birtokolták a labdát a vendégek, és ha a 4. percben nem véd hatalmasat Romero kapus Aspas löketénél, akkor akár le is dolgozhatta volna összesítésbeli hátrányát a spanyol gárda. Ahhoz, hogy a United huzamosabb ideig képes legyen kijönni a saját térfeléről, jó tíz percnek kellett eltelnie az összecsapásból.
Azonban ahogy kijött a szorításból Mourinho csapata, át is vette az irányítást, és a 17. percben első valamirevaló helyzetéből gólig is jutott: Rashford kiváló beadására érkezett FELLAINI, és ragyogó fejessel szerezte meg a vezetést az MU-nak! 1-0.

A Celta Vigónak innentől nem sok választása volt, mennie kellett előre, és a 27. percben Pablo Hernández meg is dolgoztatta Romerót, de az argentin kapus kipaskolta a léc alól a chilei löketét. Ezt követően nem záporoztak a helyzetek, tíz percnek kellett eltelnie egy újabb lövésig, ekkor Pogba távoli bombája kerülte el Álvarez kapuját. A 40. minutumban már a United kapuja előtt jegyezhettünk fel eseményt, Sisto tekert a bal felső sarok felé, de lövése csak pontos volt, erős nem, így nem okozott gondot Romerónak.
A manchesteriek visszahúzódva, zártan védekeztek, pár perccel a szünet előtt ez kis híján meg is bosszulta magát: Sisto remek beadását Wass fejelte el, Romero mozdulni sem tudott, de a labda mellé zúgott. Végül ez bizonyult a játékrész utolsó említésre méltó eseményének.

Nem is várt tovább a változtatással Eduardo Berizzo, a Celta trénere, és a szünetben beküldte Jozabedet, hogy valamelyest fellendítse együttese támadójátékát. Jól is kezdett a Vigo, Hugo Mallo éles beadásába kellett beleütnie Romerónak, hogy középen senkihez se jusson el a labda.
A 49. percben aztán kis híján ismét lecsapott a United, Mkhitaryan tüzelt teljes erőből, Álvareznek hatalmasat kellett védenie, hogy megússza a második gólt a Vigo!
A “vörös ördögök” ettől eltekintve továbbra is zártan védekezve őrizték előnyüket, ellencsapásokból éltek főleg. A Celta pedig ment előre becsülettel, az 58. percben Sistóhoz eljutott egy beadás, a szélső lekészítette Guidettinek, de a svéd kecsegtető pozícióból nem talált kaput. A 64. percben megint az MU villant, Rashford több védőt is becsapott remek cselekkel, lövését azonban védte Álvarez! Alig öt perc telt el, majd Fellaini került helyzetbe, megcélozta a rövidet, Álvarez leért.

A 71. percben Jozabed gondolt egyet, távolról tüzelt, de próbálkozása elkerülte Romero ketrecét. Nem sokkal később talán addigi legnagyobb helyzetét is kihagyta a Celta, Guidetti kiváló beadást kapott ugyanis, tisztán fejelhetett az öt és felesen, de pontatlan volt, így mellément a kísérlet.
Gyakorlatilag a hajráig alig jegyezhettünk fel helyzeteket, inkább mezőnyben gyötörték egymást a felek. Ám amikor már úgy tűnt, a United zavartalanul jut fináléba, akkor következett egy kiváló spanyol beadás, RONCAGLIA érkezett a 85. minutumban, és a hazai kapuba fejelt! 1-1.
Ez visszahozta a vendégek reményeit, a feszültség pedig nyomban megjelent a gyepen. Egy csetepaté is kialakult, melynek az lett a vége, hogy Bailly és az imént gólt szerző Roncaglia is a kiállítás sorsára jutott.
Így hat percet pakolt rá Hategan játékvezető, melyet rutinosan elpörgetett az MU, noha a 96. percben a csereként beállt Beauvue lábában ott volt a győztes gól, de lövés helyett passzt választott a csatár. Maradt az 1-1, mellyel a Manchester United jutott tovább, azaz ott lesz a stockholmi fináléban José Mourinho csapata!

Európa-liga, elődöntő – visszavágó:

Manchester United – Celta Vigo 1-1 (1-0)
(Továbbjutott: Manchester United 2-1-gyel)
Helyszín: Manchester, Old Trafford; Vezette: O. Hategan (román)
Gólszerzők: Fellaini (17.) ill. Roncaglia (85.)
Sárga lapok: Blind (32.), Herrera (81.) ill. Aspas (66.), Cabral (92.)
Kiállítva: Bailly (88.) ill. Roncaglia (88.)

Man. United: Romero – Valencia, Bailly, Blind, Darmian – Fellaini, Herrera, Pogba – Mkhitaryan (Carrick 78.), Lingard (Rooney 86.), Rashford (Smalling 89.). Vezetőedző: J. Mourinho

Celta Vigo: Álvarez – Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Jonny – Radoja (Bongonda 68.), Padblo Hernández, Wass (Jozabed 46.) – Sisto (Beauvue 80.), Aspas, Guidetti. Vezetőedző: E. Berizzo

Videón a gólok:

http://www.dailymotion.com/video/x5lvtxw_manchester-united-vs-celta-de-vigo-1-1-ulp-all-goals-11-05-2017-%E1%B4%B4%E1%B4%B0_sport