Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Martial megy, vagy marad?

Elég nehéz, gyatra szezonon van túl Anthony Martial, a Manchester United fiatal támadója, aki nem is olyan rég még nagy reményekkel érkezett Angliába, nem kevés pénzért.

Kép: IB Times

Kép: IB Times

A világ jól felkapta a fejét, amikor az MU euró tízmilliókért megvette a Monacótól Martialt, az akkor sokak által még csak hallásból sem ismert francia csatárt. A fiatalember aztán nem habozott bizonyítani rátermettségét és hamarosan gólokkal hálálta meg a bizalmat – még a felnőtt válogatottba is bekerült.

Jose Mourinho érkezésével aztán hirtelen a padon találta magát és indokolatlanul keveset játszott. Úgy tűnik, a portugál tréner nem bízik benne és ha ez így van, akár a váltás sem tűnhet rossz döntésnek.

Az angol sajtóban egyértelműen az volt eddig az álláspont, hogy valószínűleg elhagyja majd a klubot a nyáron Martial – vagy kölcsönbe, vagy végleg. A játékos ügynöke azonban most cáfolta az ilyen feltételezéseket.

Philippe Lamboley a francia Journal du Dimanche-nak nyilatkozott:

“Martialnak még két év van hátra a szerződéséből és nincs oka rá, hogy most elhagyja Manchestert. Viszont ha Ed Woodward közölné, hogy szeretnék, ha távozna, akkor már más lenne a helyzet. De nem erről volt szó a legutóbbi találkozónkon.” – mondta Martial ügynöke.

Az üggyel kapcsolatban az sem jelentéktelen szempont, hogy a Vörös Ördögöknek vajon kiket sikerül szerződtetniük a nyáron a támadósorba. Gondolunk itt első sorban mondjuk Griezmannra, de Ibra távozása is felmerült. Idővel eldől, lesz-e szükség Martial szolgálataira.