Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz klubok szerződtetnék a Valencia portugál védőjét – sajtóhír

Olasz sajtóértesülések szerint olasz élcsapatok szerződtetnék a Valencia fiatal portugál védőjét Joao Cancelo-t, aki jelenleg az U21-es Európa-bajnokságon szerepel a portugál válogatottal.

mTF5BMaCT6eJf18xoHNO_GettyImages-655289382

Az olasz Calciomercato beszámolója szerint két olasz klub is szerződtetné a Valencia 23 esztendős védőjét Joao Cancelót. A hírek szerint a Juventus és az Inter Milano együtteséről van szó. Cancelo jelenleg a Lengyelországban zajló U21-es Európa-bajnokságon szerepel a portugál válogatottal azonban nem jutottak tovább csoportjukból és akár már következő hetekben pont kerülhet jövőjére.

A 23 esztendős portugál válogatott a Benfica nevelése ahol 2012 és 2014 között szerepelt a lisszaboniak tartalék-, illetve a korosztályos csapatában ahol összesen 51 mérkőzésen lépett pályára és 3 gólt szerzett. A Benfica felnőtt csapatában mindössze egy bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget. 2014. augusztusában a spanyol Valencia egy évre kölcsönvette a fiatal védőt majd egy évre rá élt opciós jogával és végleg szerződtette a portugál válogatottat. A denevéreknél rögtön alapember lett és összesen 77 mérkőzésen szerepelt a spanyol gárdában és ezalatt 4 gólt is szerzett.

A 23 esztendős portugál válogatott 2015-ben is szerepelt az U21-es Európa-bajnokságon Csehországban, ahol ezüstérmet szerzett Portugáliával miután a finálében büntetőpárbajban maradtak alul Svédországgal szemben.

Cancelo szerződése eredetileg 2021-ig érvényes a Valenciánál és a transfermarkt 20 millióra becsüli a játékos piaci értékét.

Kép forrása: skysports.com