Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: Costa Rica és Kanada a negyeddöntőben! – videóval

A CONCACAF-aranykupa ‘A’ jelű kvaerterrjének küzdelmei befejeződtek, ezzel a két biztosan negyeddöntőbe kerülő csapat kiléte is ismert. Costa Rica győzelemmel a négy között, míg Kanadának a döntetlen is elég volt. Ezzel együtt Honduras számára is él a remény, az újonc pedig kiesett.

IMG_20170715_084440A Costa Rica-i nemzeti csapat veretlenül jutott a Gold Cup negyeddöntőjébe! (forrás: twitter.com/GoldCup)

A Gold Cup A-csoportjának első zárófordulós meccsén az újonc Francia Guayana válogatottjával Costa Rica csapott össze. Utóbbi nemzeti csapat volt a mérkőzés favoritja, mely már Rodriguez révén a negyedik percben előnybe került! Az első félidőben ezután Francia Guayana állta a sarat, egyszer kaput is talaltak, ám végül is ez volt a meccsen az egyetlen gólszerzési esélye az újoncnak. Már az 1-0 is elég lett volna Costa Rica továbbjutásához, és ellenfele kieséséhez, de a Francia Guayana-iak Baal kiállítása után (61.) – aki három percben belül kapott két sárgát – a hajrában még kétszer kapituláltak, így a vége három gólos Costa Rica-i siker lett. A győztes a negyeddöntőben tehát, az újonc pedig egy-egy aprócska felvillanás ellenére 0 ponttal, és 2-10-es gólaránnyal kiesett.

Costa Rica – Francia Guayana • 3-0 (1-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco
Gólszerzők: Rodriguez (4.), Wallace (79.), Ramírez (83.), ill.
Kiállítás: – , ill. Baal (61.)

https://youtu.be/-yP25XNGQC4


IMG_20170715_084432Kanada számára az iksz is elég volt a továbbjutáshoz, míg Honduras is reménykedhet a negyeddöntőben (forrás: twitter.com/GoldCup)

A kvartett másik, későbbi mérkőzésén eldőlt a másik továbbjutó kiléte is ma hajnalban! Kanada Hondurasszal csapott össze. A találkozón Honduras számára több lehetőség adódott a gólszerzésre, viszont betalálni nem sikerült, ahogy Kanadának sem. A 0-0-s döntetlen az észak-amerikaiak biztos továbbjutását eredményezte a csoport második helyén, míg Honduras számára elég nagy esély van arra, hogy a két legjobb csoportharmadik egyikeként bejusson a negyeddöntőbe.

Kanada – Honduras • 0-0
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco

https://youtu.be/cB6JTLvfNHM


Az A-csoport végeredménye

IMG_20170715_084302

Ma késő este, s holnapra virradóan befejeződnek a B-csoport, azaz az Egyesült Államok kvaerterrjének küzdelmei is, melyről szintén beszámolunk!

Nagy Dávid