Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: A Liverpool nyerte a négy PL-klub minitornáját! – videóval

A PL Asia Trophy elnevezésű, négy élvonalbeli angol klub részvételével Hong Kongban megrendezett minitornájának bronzmeccsére, és döntőjére került ma sor. A harmadik helyért két londoni klub szállt harcba, míg a döntőben a Liverpool érvényesítve a papírformát diadalmaskodott a korábbi angol bajnok fölött.

IMG_20170722_162116A két Liverpoolos gólszerző, Salah és Coutinho (forrás: twitter.com/LFC)

A Premier League 2015/2016-os szezonjának bajnoka, a Leicester City volt a Jürgen Klopp által irányított Liverpool ellenfele a Hong Kong-i PL Asia Trophy idei fináléjában.

Nem kellett sokat várni a döntő első góljára, ugyanis a 12. percben Karius kapujában landolt Fuchs beadását követően Slimani fejese, előnybe kerültek a Rókák (1-0)! Ezután viszont  A félidő vége előtt tíz perccel Klopp legénysége Wijnaldum révén már fordított is volna, de a próbálkozása széles lett. De ahogy mondani szokás, ami késik nem múlik – még a szünet előtt megszerezte a vezetést a Liverpool! Ekkor Coutinho távoli rakétája akadt be, a vörösök vonulhattak boldogabban az öltözőbe (1-2)! Az első játékrészben a Leicester csak egyszer talált kaput, bár az gól is lett, míg a vörösök négy kapura irányuló kísérletének is a fele akadt be.

A folytatásban Milner nem tudta vállalni a játékot a ‘Pool részéről, Klopp pedig Morenót küldte a helyére. Úgy tűnik, az angolnak a combjával adódott gondja.

IMG_20170722_162041A 2017-es PL Asia Trophy győzteseinek járó érmek (forrás: twitter.com/premierleague)

A szünet után a játék nem volt valami meggyőző, a labdabirtoklás terén a Liverpool irányított, e mellett pedig összesen 3 (1-2) kaput eltaláló lövés jött össze csak, gól már viszont nem. Ennek ellenére ezt aligha bánják Kloppék, ugyanis a Liverpool lett a Hong Kongban megrendezett minitorna bajnoka! A vörösök immár ezzel második alkalommal nyerték meg ezt a két évente megrendezésre kerülő tornát.

PL Asia Trophy • Döntő
Leicester City – Liverpool • 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Slimani (12.), ill. Salah (20.), Coutinho (43.)

https://youtu.be/r9fT4XYKMc0

Az ünneplés képei

https://youtu.be/KhLbMgrVxUE

A négycsapatos ázsiai minitorna négy PL résztvevőjéből két londoni klub találkozott egymással a bronzmeccsen.

A West Bromwich – Crystal Palace meccs első gólja egy nagyszerű szabadrúgásból született! A 12. minutumban a Palace labdarúgója, Milivojevic tekert a kapuba a sorfal fölött, közel 25 méterről (0-1)! Ez a távoli bombák napja volt – a Crystal Palace a a szünet előtt növelte az előnyét, méghozzá ekkor a gólpasszt az első találat szerzője osztotta ki! A 43. minutumban Sako lökete közel 30-ról akadt be (0-2)! A szünetig 2-2 lövés találta el a csapatok kapuját, de a West Bromwich részéről nem esett gól, míg a szintén londoni Crystal Palace helyhetkihasználása jól láthatóan tökéletes volt. Mezőnyben is a Palace dominált a szünetig, ám összességében a West Brom lőtt többször, abból viszont nem tudtak a klub játékosai többet kaput találni.

A fordulás után még nagyobb lett a Palace mezőnyfölénye, ám a West Bromwichnak voltak lehetőségei a gólszerzéshez, az előnyben játszó klub nem tudott kaput találni! Ennek ellenére a Crystal Palace szerezte meg a PL Asia Trophy harmadik helyét, az első félidőben kialakult állás lett a végeredmény is.

PL Asia Trophy • Bronzmérkőzés
West Bromwich – Crystal Palace • 0-2 (0-2)
Gólszerzők: – , ill. Milivojevic (12.), Sako (43.)

Nagy Dávid