Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Januárban érkezhet a Barcelona kiszemeltje

A Barcelona nem bővelkedik középső védőkben. Ezen szeretne változtatni Valverde, aki egészen Brazíliáig menne egy tehetséges fiatalért.

minaMagassága miatt nem lenne muszáj ugrania, de ő mégis megteszi (Fotó: colombia.as.com)

A Barcelona januárba szeretné erősíteni a védelmét — írja a Mundo Deportivo. Valverde egészen Brazíliáig menne egy jó hátvédért, ugyanis a kolumbiai Yerry Mina a kiszemelt, aki jelenleg a Palmeirast erősíti. Mivel a katalánok már megállapodtak a brazil csapattal, így január 31-ig 9 millió euróért kivásárolhatják Minát. Ha mégsem annyira sürgős az igazolás, nyáron 10 millió euróra nő a játékos ára. Eredetileg Íñigo Martínez volt Valverde első számú célpontja, végül azonban nem lett semmi az üzletből. A gránátvörös-kékek talán akkor járnának a legjobban, ha a télen elhoznák a kolumbiait. Sok középső védője nincs a csapatban, mivel a nyár elején leigazolt Marlont szinte azonnal kölcsönadták. Pique, Umtiti, Mascherano és Vermaelen azok, akik maradtak a csapatban, bár a belga rendszerint sérüléssel bajlódik.

Yerry Mina 2016 óta játszik a Palmeirasban, és nagyon jól teljesít. Még csak 22 éves és fizikálisan nagyon erős, köszönhetően 195 cm magasságának. A brazil csapatban 27 meccsen 6 gólt szerzett, és 2 gólpasszt adott.

Mihók Richárd