Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Korábbi NB I-es gólkirály az új edző Kaposváron

Hét forduló alatt háromszor vesztett pontot az NB III nyugati csoportjában küzdő Kaposvári Rákóczi FC. A szebb időket is megélő korábbi NB I-es klub célja egyértelműen a feljutás lenne, a klubvezetés pedig nem nézte jó szemmel a gyenge rajtot, így edzőváltás következett be. 

wwwww_nagy

Artner Tamás tavaly félszezonkor érkezett Kaposvárra. A korábban a Haladást is trenírozó szakember Házi Lászlót váltotta azzal a nem titkolt céllal, hogy egy remek tavaszt abszolválva, az Érdet és a Győrt megelőzve kiharcolják az NB II-be való feljutást. Ez elmaradt, viszont a türelem megmaradt a klubvezetés részéről, így a szakember folytathatta a munkát. Egészen eddig!

A szezonrajt ugyanis enyhén szólva sem sikeredett jól, a BKV Előre elleni döntetlent követően jöttek a győzelmek, ám legfőbb riválisai ellen elbukott a Rákóczi, mely előbb hazai pályán az Érdtől, majd legutóbb a Videoton II-től is kikapott. Ezt követően a klubvezetés és Artner Tamás közös megegyezéssel szerződést bontott.

A klubvezetés egy fiatal edzőpárosnak szavazott bizalmat Waltner Róbert és Pertók Viktor személyében. Mindkét szakember Kaposvárról indult, s játékosként komoly NB I-es málttal rendelkezik – ‘Mindketten jól ismerik a csapatot és a kialakult problémákat. Más edzőkkel is folynak tárgyalások, de egyelőre a két fiatal és ambiciózus tréner irányítja a szakmai munkát. Úgy gondolom, hogy jelen esetben sokkal többet tudnak segíteni a csapaton, mint egy idegen edző, akinek előbb meg kéne ismerkednie a helyzettel. Bízom benne, hogy sikerül változtatniuk a csapat mentalitásán, s minden mérkőzésen bajnokesélyeshez méltón játszunk majd.” – mondta Herczeg Erik a somogyi klub elnöke

Waltner Róbert tavaly már irányította a Rákóczit, Artner Tamás érkezése előtt, Házi László elbocsátását követően. A korábbi NB I-es gólkirály az U19-es korosztállyal tavaly hatalmas meglepetésre bajnokságot nyert. A Rákóczi mezét játékosként mindössze 32 tétmeccsen viselte, legnagyobb sikereit a ZTE és az osztrák Mattersburg szerelésében érte el. Az NB I-ben 176 alkalommal lépett pályára, és 68 gólt jegyzett. A magyar válogatott címeres mezét hatszor viselhette, gólt nem jegyzett.

Segítője az a Petrók Viktor lesz, akivel a védelem tengelyében még anno Zahorecz Krisztiánnal az oldalán az NB II-ből az NB I-be jutott a Rákóczi. A 36 esztendős belső védő több mint 150 tétmeccsen öltötte magára korábban a zöld-fehér klub szerelését.

A klub célja továbbra is a feljutás.