Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kaká is visszavonul a szezon végén?

Mindössze kétnapos a hír, miszerint Andrea Pirlo a szezon végén felhagy a profi futballal. Most pedig újabb, a Milannal sikert-sikerre halmozó klasszis követheti példáját…

usa-today-8719691.0

Milános éveik után az MLS-ben is töbször összefutottak Pirloval (forrás: USA today)

Kaká két periódusban összesen hét szezont húzott le Milánóban, nem akármilyen középpályássort alkotva többek között a fent említett Andrea Pirloval. Milánói korszakát négy Real Madridnál eltöltött évad szakította meg, de a madridi kaland nem a várakozásoknak megfelelően sikerült. Pályfutása végeztével visszatért nevelőegyesületéhez, a Sao Paulohoz, majd 2015 óta az MLS-ben, az Orlando City gárdájánál szerepel.

A brazil klasszis eképpen nyilatkozott a Globo Esporte újságírójának: “Egy ideje már nem élvezem a játékot. Minden mérkőzés után fájdalmaim vannak, ebben a korban már a regeneráció is sokkal nehezebb, nem akarom az egézségemet kockára tenni. Érzem, hogy hamarosan itt a búcsú ideje”.

A jövőjével kapcsolatban elmondta: “Zidane példáját szeretném követni. Miután abbahagyta a játékot, pihent egy kicsit és adott időt magának arra, hogy kitalálja, mivel is szeretne igazán foglalkozni. Ez az út nekem is szimpatikus” – zárta mondandóját 2007 aranylabdása.

(zp)