Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Batistuta: “Kicsit bosszant Messi rekordja…”

Amikor Gabriel Batistuta 2002-ben 54 góllal, az argentín válogatott történetének legeredményesebb gólszerzőjeként búcsút intett a nemzeti csapatnak, nem úgy tűnt, hogy egyhamar valaki a nyomába érhetne a kiváló támadónak.

Batistuta

(forrás: goal.com)

Batistuta rekordja egészen 2016-ig volt érvényben, amikor is Lionel Messi vette át a vezetést az örökranglista élén. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Batistutának mindössze 77 mérkőzésre volt szüksége az 54 gól megszerzéséhez, míg Messi jelenleg 123 találkozó alatt szerzett 61 gólt.

Batistuta most a Telefe nevű csatornának nyilatkozott a Barcelona klasszisának rekordjáról: “Hogy bosszant-e, hogy már nem én vagyok az élen? Egy kicsit igen, na jó, annál azért jobban. Nagyon büszke voltam a teljesítményemre, akárhová mentem a világon, mindenhol arról ismertek, hogy én voltam Argenína történetének legeredményesebb gólszerzője. Ha Messi ilyen üztemben folytatja, azt hiszem, hogy megduplázza a góljaim számát. Az egyetlen pozitívum, hogy tudom, hogy egy “földönkívüli” döntötte meg a rekordomat.”

(zp)