Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Klub-vb: megvan a Real Madrid ellenfele! – videóval

Az Egyesült Arab Emírségekben zajló FIFA klubvilágbajnokság mindkét elődöntős párosítására fény derült, egyúttal a késő délutáni meccsen eldőlt, ki lesz a címvédő Real Madrid ellenfele a fináléba jutásért!

IMG_20171209_193708Ali Mabkhout révén jutott elődöntőbe, s lesz a címvédő Real Madrid ellenfele az Al-Jazira (forrás: twitter.com/AlJazira_uae)

A hazai körülmények között szereplő Egyesült arab emírségekbeli Al-Jazira csapata a japán Urawa gárdáját fogadta az elődöntőbe jutásért, méghozzá azért egyben, hogy meglegyen a címvédő Real Madrid döntőbe jutásért harcba szálló ellenfele! A mostani negyeddöntős klubok első egymás elleni összecsapása volt a mai, de papíron esélyes az Urawa volt.

A találkozó első félideje abszolút japán mezőnyfölényt hozott, ugyanakkor az Urawa nem volt veszélyes az Al-Jazira kapujára, míg a hazaiak egyszer eltalálták ellenfelük kapuját, de az igazán komoly lehetőségektől mentes első félidő után 0-0 volt az állás.

Labdabirtoklás terén a folytatásban sem változott semmi, az Urawa magabiztosan uralta a mezőnyjátékot, majd egyre inkább tudott kapura tartó lövéssel záró akciókat kialakítani. Ennek ellenére a szünet után hamar előnybe került az Al-Jazira! Az 52. percben Ali Mabkhout révén szerzett vezetést a hazájában szereplő klub (1-0)! A fordulás utáni korai találat végül mindent eldöntőnek bizonyult ezzel pedig az immár 11 meccses veretlenségi sorozatot futó Al-Jazira lesz klubvébé elődöntőjében a Királyi Gárda ellenfele! Ennek ellenére papíron természetesen a Real Madrid a meccs esélyese, ahogy a trófea elhódítására is. Mindesetre tudjuk, hogy meglepetésre bármikor lehet számítani, de minimum egy életre szóló élménnyel lesznek gazdagabbak a mostani győztes csapat játékosai, akik legrosszabb esetben a bronzmeccsen is szerepelhetnek. Az Al-Jazira a mai sikerével borította a papirf

FIFA KLUBVILÁGBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ
Al-Jazira – Urawa Reds • 1-0 (0-0)
Gólszerzők: Ali Mabkhout (52.), ill.


A 14. labdarúgó klubvilágbajnokság menetrendje

Nyolcaddöntő
Al-Jazira (arab emírségekbeli) – Auckland City (új-zélandi) 1-0 (1-0)

Negyeddöntők
December 9., 14.00 | CF Pachuca (mexikói) – Vidad Casablanca (marokkói) 1-0 – hosszabbítás után
December 9., 17.30 | Al-Jazira (arab emírségekbeli) – Urawa Red Diamonds (japán) 1-0 (0-0)

Helyosztó az 5. helyért
December 12., 15.00 | Vidad Casablanca (marokkói) – Urawa Red Diamonds (japán) – a negyeddöntő vesztesei

Elődöntők
December 12., 18.00 | Gremio (brazil) – CF Pachuca (mexikói)
December 13., 18.00 | Al-Jazira (arab emírségekbeli) – Real Madrid (spanyol)

Bronzmeccs
December 16., 15.00 | ??? – ???

Döntő
December 16., 18.00 | ??? – ???

Nagy Dávid