Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bombameglepetés: a Napoli újra nem tudott győzni – videóval

A Napoli legszívesebben örökre elfelejtené az utolsó két mérkőzését. Az előző fordulóban a Juventustól szenvedtek vereséget, míg a Bajnokok Ligájában a Feyenoordtól kaptak ki. A kékek ezzel lecsúsztak az első helyről, és kiestek a Bl-ből.

Az első félidőben végig bizonytalan volt a Napoli (Fotó: twitter.com)

1. félidő: Már a mérkőzés elején a kezébe vette az irányítást a Napoli. A Fiorentina először a 11. percben jutott el a hazaiak kapujáig. A fantasztikus támadás végén betaláltak ellenfelüknek, azonban a bíró les miatt nem adta meg. A “gól” után a vendégek magabiztosabbak lettek, és veszélyes helyzeteket dolgoztak ki. Az első játékrészben szokatlanul keveset támadott a Napoli, bár a labda leginkább náluk volt. Gól nélküli döntetlennel vonultak pihenni a játékosok a bíró sípszava után.

2. félidő: A 47. percben a Napoli könnyen megszerezhette volna a vezetést, ám Zieliński nem célzott pontosan. A Fiorentina nagyon masszívan játszott, míg a hazaiak a kontrákban bíztak. Zieliński előtt többször is ott volt a lehetőség, de Sportiello rendre kivédte próbálkozásait. A 71. minutumban Mertens közvetlen közelről a kapusba lőtte labdát. Elsőre lesgyanús volt a szituáció, talán a belga csatár is meglepődött azon, hogy a játékvezető sípja néma maradt. A második játékrészben a Fiorentina nem tudott akkora nyomást gyakorolni ellenfelére, mint az elsőben. Az utolsó percek leginkább vitatkozással teltek, így hiába támadt többet a Napoli, és hiába birtokolták többet a labdát, a vége 0-0 lett.

Napoli – Fiorentina 0-0 (0-0)
Helyszín: Stadio San Paolo; Vezette: Michael Fabbri
Gólszerzők: – ill. –
Sárga: Diawara (85.), Callejon (90.), Rog (93.) – ill. – Badelj (36.), Veretout (51.), Gaspar (89.)
Kiállítás: – ill. –

Napoli: Reina  Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui  Loureiro (Rog 76.), Jorginho (Diawara 82.), Hamsik – Callejon, Mertens, Zieliński (Ounas 74.). Vezetőedző: Maurizio Sarri

Fiorentina: Sportiello  Biraghi, Astori, Pezzella, Laurini (Gaspar 78.)  Benassi, Badelj, Veretout – Théréau (Sánchez 67.), Simeone, Chiesa (Gil Dias 73.). Vezetőedző: Stefano Pioli

Udinese – Benevento

Udinese Calcio 1896 fényképe.Elég volt egy félidőnyi jó játék (Fotó: facebook.com)

Bár a Benevento kezdte jobban a találkozót, mégis az Udinese szerezte meg a vezetést. Az 5. percben Antonin Barak kapott remek labdát és kihasználta a lehetőséget (1-0). Öt perccel később Ali Adnan szabadrúgása a keresztlécen csattant. A vendégek George Puscas révén kerültek közel az egyenlítéshez, ám a Bizzarri óriásit védett. Hiába Puscas tömérdek helyzete, a 41. minutumban ismét az Udinese talált be. Kevin Lasagna a tizenhatoson kívülről a jobb alsóba lőtte a labdát (2-0). A második félidőt is a Benevento kezdte jobban. Az 52. percben Letizia fejese csupán centikkel kerülte el a kaput. A hazaiak többet birtokolták a labdát, de helyzeteket a vendégek kreáltak. A sok helyzetből nem született gól, győzött az Udinese.

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/R7Fv5otEgFU

SPAL – Hellas Verona

Hellas Verona FC fényképe.Túlságosan kiengedett a Verona (Fotó: facebook.com)

Az utolsó előtti helyen álló Verona, a majdnem kieső helyen lévő SPAL-hoz látogatott a Serie A 16. fordulójában. A hazaiak egy egész jó szériát tudhatnak maguk mögött, azonban a legutóbbi két mérkőzésükön vereséget szenvedtek. Ha továbbra is ilyen gyengén teljesít a Verona, akkor valószínűleg a kiesést sem kerülhetik el. A mérkőzés első félideje leginkább a szabálytalankodásokról szólt. Az első lehetőség a 7. percben alakult ki, mikor Alberto Grassi közeli lövését a kapus védeni tudta. A SPAL aktívabban játszott, de gólig nem tudtak eljutni. A 34. minutumban Daniele Verde szabadrúgása jelentette a legnagyobb veszélyt vendégoldalon. Mindkét fél csalódottan mehetett az öltözőbe, mivel a gól elmaradt az első játékrészben. Tíz perccel a második félidő elkezdése után a Verona büntetőhöz jutott. Cerci higgadt volt könnyedén betalált (0-1). A 69. percben 0-2-re módosult az állás, miután Verde beadását Caceres lőtte a hálóba. A SPAL nem adta fel. Sőt! A 86. minutumban Paloschi szólója után szépíteni tudtak a hazaiak (1-2). Két percre rá jött a slusszpoén. Antenucci hatalmas lövése utat talált a Verona kapujába (2-2). A vendégek közel álltak ahhoz, hogy újra vezessenek és megnyerjék a meccset, azonban Romulo a kapusba lőtt a százszázalékos ziccerét.

A mérkőzés összefoglalója:

https://youtu.be/od0lf7cHJD0

Mihók Richárd