Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Igazságos döntetlen az Inter-Roma rangadón – videóval

Rangadóval zárult a Serie A 21. fordulójának vasárnapi játéknapja, hiszen az egyaránt a BL-kvalifikációra hajtó Inter és a Roma csapott össze Milánóban. A meccs pikantériája, hogy Luciano Spalletti a nyáron épp a farkasok kispadjáról állt fel, hogy aztán pár héttel később a milánói kék-feketék irányítását vegye át.

Soccer: Serie A; Inter-Roma

(forrás: ansa.it)

Egyik együttes sem a legjobb formájában várta  az összecsapást, hiszen az Inter öt, míg a Roma három bajnoki óta nyeretlen, és nem volt nehéz kitalálni, hogy egyikük rossz sorozata a mérkőzés végeztével is folytatódik majd. A talákozó első 30 perce meglehetősen eseménytelenre sikeredett, feltünően sok volt a hiba, rossz átadás, főleg az Inter védelme járt ebben az élén. A folytatás azonban élénkebb játékot hozott, előbb Perisic, majd Borja Valero veszélyeztetett, amire a túloldalon Pellegrini távoli lövéssel válaszolt. A 31. percben aztán Alisson kapus egy egész pályát átölelő remek indítását El Shaarawy érte be és remek mozdulattal Handanovic fölött a hálóba juttatta a labdát (0-1), beállítva a félidei eredményt.

Soccer: Serie A; Inter-Roma

(forrás: ansa.it)

Meglehetősen kényelmes iramban indult a folytatás, az első veszélyesebb helyzetre tíz percet kellet várni, ekkor Perisic megpattanó beadását kellett Alissonnak a felső kapufa fölé tolnia, majd pár perccel később Candreva egy távoli lövéssel próbálkozott. Sokatmondó adat, hogy a mérkőzés első sárga lapjára 58 percet kellett várni, kiélezett olasz rangadókon ez igazi kuriózumnak számít. A mérkőzés vége felé közeledve aztán egyre veszélyesebbé vált az Inter, előbb az éppen csak beálló Éder került helyzetbe, majd Icardi akrobatikus lövését tolta kapufára Alisson, aztán ismét Éder próbálkozott, végül ismét Alisson mutatott be bravúrt Icardi lövése után. Nagyon érett ekkor az egyenlítő gól, ami nagy nehezen meg is született: a 86. percben Brozovic remek beadását Vecino a Roma védői közül védhetetlenül fejelte a kapuba (1-1). A mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságos eredménynek tűnik, bár a bajnoki tabellán egyik együttes sem lett kisegítve az egy-egy szerzett ponttal.

Inter–Roma 1-1 (0-1)
Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza, Milánó. Vezette: Massa
Gólszerzők: Vecino (86.), ill. El Shaarawy (31.)
Sárga lapok: Perisic (58.), Cancelo (68.) ill. –

Inter: Handanovic – Cancelo, Skriniar, Miranda, Santon (Dalbert 77.)- Vecino, Gagliardini (Brozovic 46.) – Candreva (Éder 70.), Borja Valero, Perisic – Icardi. Vezetőedző: Luciano Spalletti

Roma: Alisson – Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov – Pellegrini, Strootman, Nainggolan – Gerson (Bruno Peres 70.), Dzeko (Schick 84.), El Shaarawy (Juan Jesús 74.). Vezetőedző: Eusebio Di Francesco

A mérkőzés góljai:


(zp)