Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gól nélkül kezdte a fordulót a Depor és az Espanyol – előzetes

A Depor és az Espanyol összecsapásával kezdődött a La Liga 25. fordulója, amiről a rendhagyó előzetesünkben először olvashattok, majd a forduló további mérkőzéseiről kaphattok információt. 

Forrás: laliga.es

Helyzetekkel teli meccs volt, és inkább a Depor volt fölényben. A 29. percben a kapufát is eltalálták,  de az első játékrészben nem született gól. A 63. percben nagyon közel került a Depor a gólszerzéshez, mivel tizenegyest ítélt nekik a játékvezető. Lucas Perez állt a büntetőponthoz, ám  Diego Lopez bravúrral védeni tudta a próbálkozást. A 77 percben az Espanyol is eltalálta a kapufát, de gólt ők sem tudtak szerezni.

Deportivo La Coruna – Espanyol: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: ill.

szombati napon folytatódik a forduló a Celta Vigo és az Eibar összecsapásával. Az Eibar szépen helytállt a Barcelona ellen az előző fordulóban, de ez nem volt elég nekik a győzelemhez, a Celta Vigo viszont nagyon rosszul szerepelt a Getafe ellen, amivel szintén kikaptak. Ezt követően a Real Madrid fogadja az Alavest. A vitoriai klub nagyon jó formában várja a találkozót, ahogy a Real Madrid is, mivel úgy tűnik sikerült kimászniuk a gödörből, és elmaradt mérkőzésüket is megnyerték a Leganes ellen, ezzel pedig felkapaszkodtak a tabella harmadik helyére. Fél hétkor a Leganes találkozik a Las Palmasszal, a nap zárásaként pedig egy katalán rangadó keretein belül a Barcelona fogadja a Gironát a Camp Nouban. Messiék a pontvesztés után ismét nyerni tudtak az előző fordulóban,  ám az újonc katalán csapat is remekül játszik, jelenleg pedig a nyolcadik helyen állnak a tabellán.

Vasárnap ebédidőben kezdődik a Villarreal – Getafe összecsapás. A “Sárga tengeralattjáró” legutóbbi három meccsét nem nyerte meg a bajnokságban, ráadásul az Európa-ligából is kiestek. A Getafe azonban hat mérkőzése veretlen, ebből két győzelmet szereztek. Ezután következik az Athletic Bilbao és a Malaga találkozója. Az utolsó helyen álló Malaga majdnem legyőzte a Valenciát az előző kötben, de végül bukták a három pontot, és már tizenkét mérkőzés óta nem tudtak nyerni. A Bilbao sincs túl jó formában, így lehet némi esélyük a győzelemre. Ezután a Valencia fogadja  Real Sociedadot. A “Denevéreket” leszorította a Real Madrid a harmadik helyről, de még így is nagyon közel vannak hozzájuk. A Sociedadnak csak villanásai vannak a szezonban, nem tudnak konstans jó teljesítményt nyújtani. A nap zárására egy rangadó maradt, a Sevilla és az Atletico Madrid összecsapása. Simeone gárdája négy mérkőzése hibázott utoljára, azóta minden meccsüket megnyerték, és nem engedik, hogy a Barcelona nagyon elszakadjon tőlük. A Sevillának Montella érkezése óta hullámzó a teljesítménye, legutóbbi két mérkőzésüket azonban már sikerült megnyerniük.

Hétfőre már csak egy mérkőzés marad, a Levante és a Betis találkozó. A sevillai csapat hősiesen helytállt a Real Madrid ellen az előző fordulóban, de végül a királyiaknak sikerült megfordítaniuk az eredményt. A Levante viszont nem szerepel igazán jól, és csak 2 pont választja el a kieső zónától.

A 25. forduló mérkőzései:

SZOMBAT:

13:00 Celta Vigo – Eibar 
16:15 Real Madrid – Alaves (TV: Sport 2)
18:30 Leganes – Las Palmas (TV: Sport 2)
20:45 Barcelona – Girona (TV: Sport 2)

VASÁRNAP:

12:00 Villarreal – Getafe (TV: Sport 1)
16:15 Athletic Bilbao – Malaga (TV: Sport 2)
18:30 Valencia – Real Sociedad (TV: Sport 2)
20:45 Sevilla – Atletico Madrid (TV: Sport 1)

HÉTFŐ:

21:00 Levante – Betis

A bajnokság állása a 25. forduló előtt:

Névtelen