Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Döntetlen a római derbin – videóval

A Serie A, vagyis az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 32. fordulója a római derbivel zárult. A Derbi della Capitale ezúttal döntetlent hozott, amely igazán egyik fővárosi csapatnak sem jó igazán, lényegében változás nem történt, és az Inter még bizakodhat a fővárosi kettős megelőzésében.

IMG_20180416_032515A római derbin nem jutottak dűlőre a felek (forrás: twitter.com/OfficialASRoma)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajno.kság, vagyis a Serie A 32. fordulója római derbivel zárult, ugyanis a Derbi della Capitale volt a hétvége utolsó meccse, a Lazio a fővárosi rivális AS Roma ellen meccselt! Hétközben a Lazio magabiztosnak tűnő előnyben volt összesítésben a Salzburg ellen az Európa-ligában, mégis kikapott 4-1-re, így kiesett a negyeddöntőben. Ezzel szemben két nappal korábban, kedden az AS Roma a mostani meccs helyszínén, a Stadio Olimpico gyepén tett csodát a BL-ben a Barcelona ellen, ugyanis a katalán klubot 3-0-ra verte meg a 4-1-re elveszített odavágó után, így a Farkasok Messiéket kiejtve jutottak a Bajnokok Ligája elődöntőjébe!

A találkozó első félideje eléggé feledhetőre sikeredett, ugyanis egyik klub sem tudta eltalálni rivális ellenfele kapuját! Ugyanakkor Peres a Lazio kapuját kis híján mégis bevette a 28. percben, ám lövése a kapufán csattant! A szünetig az AS Roma csapata dominált mezőnyben, viszont ugye gól nem esett a fordulásig egyik oldalon sem.

A második félidőből is eltelt már 10 perc, és még a publikum akkor sem láthatott kapura irányuló próbálkozást, de a szünet után addig még csak kapura nem irányuló lövés sem volt! A 3. és a 4. csatája volt ez a derbi, mindkét római klub nyakán ott van az Inter, amely szintén a BL-szereplést erő helyért hajtana. A hajrában fordulatot vehetett volna a derbi, amikor is a 80. percben Radu kapott piros lapot, hiszen begyűjtötte második sárgáját, így megfogyatkozott a Lazio. A rendes játékidőben nem tudta kihasználni rövid emberelőnyét a Roma, azonban a hosszabbítás első percében Dzeko óriási lehetőség előtt állt, de a bosnyák támadó fejese után a labda a felső lécen csattant! Ugyanebben a percben, a 91.-ben még egyszer próbálkozhatott Dzeko, de nagy lökete kevéssel ment mellé. Ezzel zárult tulajdonképpen a Derbi della Capitale, azaz az olasz fővárosi derbi, melyen nem esett gól, és végül is csak 1-1 kaput tálaló lövéssel zárták a csapatok. A pontosztozkodással egyik római csapat sem tudott ellépni a nyakukon kapaszkodó Intertől.

Serie A, 32. forduló
Lazio – AS Roma • 0-0
Helyszín: Stadio Olimpico, Róma. Vezette: Paolo Mazzoleni
Gólszerzők:
Sárga lapok: Lucas Leiva (11.), Ramos Marchi (36.), Radu (39., 80.), ill. Jesus (31.), Strootman (62.)
Kiállítás: Radu (80.), ill.

Lazio: Strakosha – Ramos Marchi, de Vrij, Radu – Marusic, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic, Lulic (Lukaku, 59.) – Anderson (Alberto, 59.) – Immobile (Bastos, 81.). Vezetőedző: Simone Inzaghi

AS Roma: Alisson – Fazio, Manolas (Florenzi, 74.), Jesus – Peres (El Shaarawy, 82.), Strootman, De Rossi, Kolarov – Schick (Ünder, 55.), Naingollan – Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco


A Serie A 32. fordulójában

Az elmúlt hétvégén az olasz élvonalban szombaton az Inter az Atalanta otthonában ikszelt (0-0), maga a bajnoki kör pedig összesen 5 gól nélküli döntetlent hozott, ami mostanság egyáltalán nem volt jellemző a Serie A-ban. Ezen belül pedig két nagy rangadó is 0-0-s iksz lett. Milánóban az AC Milan vendégeként játszott ilyen “arányú” döntetlent a Napoli, amely a Juve sikere miatt kicsit el is távolodott a bajnoki cím megszerzésétől, míg a római derbi, a Derbi della Capitale is 0-0-val zárult a Lazio és az AS Roma között a forudlo zárómeccsén. Magyar érdekeltség szempontjából is jeles forduló volt a mostani, azon belül a tegnapi nap, ugyanis a Bologna 2-0-ra győzött a Hellas Verona vendéglátójaként, a bolognai klub második találatát pedig a hosszabbításban Nagy Ádám szerezte! A magyar középpályás ezzel profi pályafutása első találatát hozta össze!

A 32. forduló eredményei
Cagliari – Udinese • 2-1 (1-1)
Chievo – Torino • 0-0
Genoa – Crotone • 1-0 (1-0)
Atalanta – Inter • 0-0
Fiorentina – Spal • 0-0
AC Milan – Napoli • 0-0
Bologna – Hellas Verona • 2-0 (1-0)
Sassuolo – Benevento • 2-2 (1-1)
Juventus – Sampdoria • 3-0 (1-0)
Lazio – AS Roma • 0-0

A bajnokság állása

IMG_20180416_053141

Nagy Dávid