Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: javítani a mérlegen – előzetes

Nincs könnyű helyzetben Georges Leekens, aki két vereséggel mutatkozott be válogatottunk kapitánya. Ezúttal velünk egy súlycsoportba tartozó ellenfél ellen kellene megmutatni, van kurázsi a csapatban.

D__YT20160626060

„Ha a játékoson nyomás van és kényszer, akkor nem bízik magában eléggé. Nem kellene, hogy legyen rajtuk, annak ellenére, hogy az első meccsünk a kazahok ellen nem sikerült túl jól. Bízom a játékosokban, és tudom, hogy kemény munkával javulni fog a csapat játéka. Tudjuk, az ausztrálok nemrég négy-nullára legyőzték a cseheket. De most mit csináljunk? Féljünk? Nyilván a játékosok is kritikusak önmagukkal szemben, de a szurkolók és a sajtó is néha túl nagy nyomást helyez rájuk, holott majd a tétmeccsek lesznek fontosak” – fogalmazott a fehéroroszok elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón Georges Leekens, a magyar válogatott kapitánya, miután feltették a kérdést, van-e eredménykényszer az együttesen. Leekens kiemelte, a szeptemberi tétmeccseken kell virítani, míg az ilyen találkozón még lehet kísérletezni.

Ellenfelünk leginkább Nikolicstól tartott mindaddig, míg meg nem tudták, a Chicago Fire támadója lemondta a válogatottságot. Abból a szempontból is nehéznek ígérkezik a találkozó, hogy júniusban legkevésbé sem szerepel jól nemzeti együttesünk. Szinte napra pontosan egy éve volt az andorrai égés, ami tulajdonképpen betetőzte a szurkolók felől érkező kritika áradatot. Ezzel a tudattal kell tehát pályára lépnie Bresztben a válogatottnak, amelyből hiányzik Predrag Bosnjak, aki Telkibe tartva szenvedett autóbalesetet, ami miatt ki kell hagynia a találkozót, míg az amerikai légiósaink közül sem Stieber Zoltán, sem pedig Németh Krisztián nem kapott meghívót. Hét év után viszont visszatérhet Vadócz Krisztián, aki 2011 után öltheti magára a meggypiros dresszt. Mint ahogy Kádár Tamás is ismét pályára léphet sérülés után. Ami az ellenfelet illeti, eddig kétszer játszottunk Fehéroroszország ellen, s egy vereség (2-5, 2002) mellett egy döntetlen (1-1, 2013) a mérlegünk. Ez utóbbi találkozón a mostani kerettagok közül Elek Ákos, Kádár Tamás, Korcsmár Zsolt, Dzsudzsák Balázs és Böde Dániel is pályára lépett. A magyar gólt a jelenleg az osztrák válogatott másodedzőjeként dolgozó Szabics Imre szerezte.

Szerdai ellenfelünk 79. helyen áll a világranglistán, a mieink harminc hellyel előrébb, de senki se gondolja, hogy könnyed mérkőzés előtt áll nemzeti együttesünk. De fontos lesz a győzelem, főképp az önbizalom szempontjából kellene sikerélménnyel zárni a találkozót.

Felkészülési mérkőzés
Fehéroroszország – Magyarország – tv.: M4 Sport
Breszt

~GS~