Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: a hajrában győzte le Uruguay Egyiptomot – videóval

A kétszeres világbajnok Uruguay is megkezdte szereplését a 21. világbajnokságon. Ellenfelük az az Egyiptom volt, akiknek még nem volt győztes meccse a vb-k történetében. Az A-csoport második összecsapásának legnagyobb kérdés az volt, hogy vajon a BL döntőn megsérült Mohamed Szaláh pályára tud-e lépni.

Névtelen
Az első félidő gólokat nem hozott, de izgalmas játékot igen (Fotó: twitter.com)

 

1. félidő: A fehér mezes uruk hatalmas lelkesedéssel kezdték a találkozót, letámadásokkal zavarták az egyiptomi védőket. Az első lövésre csupán nyolc percet kellett várni, ám a válogatott mezben negyvenkét gólnál járó Cavani ezúttal nem járt sikerrel. Pár pillanattal később a másik oldalon is izgalmak alakultak ki Trezeguet (természetesen nem összekeverendő a világ- és Európa-bajnok David Trezeguettel) révén. A 20. perchez érve komoly helyzetek nemigen alakultak ki, ám érdemes megemlíteni, hogy Egyiptom játéka feljavult és a labdabirtoklásban is feljöttek. A 24. minutumban egy szögletet követően kis híján gólt szerzett Uruguay, de Suarez lövése centikkel elkerülte a kaput. Az első félidő vége ugyan izgalmasan alakult, gól mégsem született.

2. félidő: Már a második félidő első percében hatalmas ziccerbe került Suarez Cavani passzát követően, de a 35 esztendős El Shenawy hárítani tudott. Ezután visszatértünk az első félidő ritmusához, és egyiptomi adogatásokkal telt az idő. Tabárez ezt megunva cserére szánta el magát, rutinos játékosokat hozott be. Ez sem hozott színt a játékba, lehetőségek szinte egyáltalán nem alakultak ki. A 73. percben Fathy távoli lövését magabiztosan fogta Muslera. Egy perccel később ismét Luis Suarez került gólhelyzetbe, ám a döntő pillanatban a kapus lelopta a Barca támadójának lábáról a labdát. Cavani volt az, aki remek átadásával helyzetbe hozta csatártársát. A 82. minutumban az is eldőlt, hogy a mai napon nem lép pályára a szülinapos Mohamed Szaláh. Az utolsó percekben Cavani bő tizenhat méterről egy irgalmatlan lövést eresztett el, viszont az egyiptomi kapus ezúttal is védett. A 88. minutumban azonban esélyese sem volt Cavani szabadrúgásánál, a kapufa viszont hárítani tudott. Egy perccel később már a szerencse is elpártolt az egyiptomiaktól. Oldalról kaptak szabadot az uruk, amit a csereként beállt Carlos Sánchez Giménez fejére ívelt (0-1). Az ötperces hosszabbításban mindent megtettek az egyenlítés érdekében a fáraók, de maradt a 0-1, amivel Uruguay feljött az A-csoport második helyére.

Egyiptom – Uruguay 0-1 (0-0)
Helyszín: Central Stadium; Vezette: Bjorn Kuipers
Gólszerzők: – ill. – Giménez (90.)
Sárga: Hegazy (96.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Egyiptom: El Shenawy – Fathy, Gabr, Hegazy, Abdel-Shafi – Elneny, Hamed (Morsy 50.), Trezeguet, Said, Warda (Sobhi 82.) – Mohsen (Kahraba 63.). Szövetségi kapitány: Hector Cuper

Uruguay: Muslera – Cacares, Godin, Gimenez, Varela – De Arrascaeta (Cristian Rodríguez 59.), Vecino (Torreira 88.), Bentacur, Naldez (Carlos Sánchez 58.) – Cavani, Suarez. Szövetségi kapitány: Óscar Washington Tabárez

A meccs egyetlen találata

https://youtu.be/kIjdLzgz1Uc

A csoport további programja:

június 19., kedd
20.00 Oroszország – Egyiptom

június 20., szerda
17.00 Uruguay – Szaúd-Arábia

június 25., hétfő
16.00 Szaúd-Arábia – Egyiptom
16.00 Uruguay – Oroszország

A csoport állása:

 Teljes képernyő rögzítése 2018.06.15. 161934

VBBBB1

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos széleskörű információs tárháza a 2018-as oroszországi tornának. 

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara, Rosztov és Novgorod – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek: Volgograd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 | 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014