Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: Katalán nyilatkozatok a győzelemről!

Az FC Barcelonánál nem csupán Ernesto Valverde értékelte elégedetten a Sevilla ellen aratott spanyol Szuperkupa-győzelmet.

(Kép: fcbarcelona.com)

“Azt hiszem kicsit gyakorolnunk kell még a befejezéseket, ugyanakkor minden nehézséget figyelembe véve nagyon boldogok vagyunk, hiszen egy nagyszerű riválist győztünk le!” – Idézi a Barca hivatalos honlapja Valverdét. “Nem kezdtünk jól, és erre rá is fizettünk. Nehéz meccs volt, de szerencsére ahogy telt az idő, főleg a szünet utánra, egyre jobbak lettünk.” – Folytatta a katalánok trénere, aki külön kitért a győztest gólt jegyző Ousmane Dembélére. “Dembélé egy igazán kiváló futballista, fantasztikus képességekkel. Örülök, hogy mutatott valamit ma ebből, és eldöntötte ezzel a mérkőzést.”

A Barcának sokat jelentett, hogy trófeával kezdjék a szezont a katalánok. Ez tükröződik vissza a Valverde mesternél még lelkesebben nyilatkozó Josep Maria Bartomeu elnök úr véleményén is: “Az új igazolásaink nagyon jól kezdtek. Egy olyan csapatot építünk, amely mindenki felfigyel majd! Köszönjük a szurkolóinknak, akik Tangier-be is elutaztak. Nagyszerű hangulatot teremtettek! Együtt örülhetünk most a szép szezonkezdetnek.”

A katalán sztárcsapatnál egyébként általánosságban igaz az elégedettség. Ter Stegen kapus például amellett, hogy örömét fejezte ki a Szuperkupa-győzelem után, reméli, hogy így folytatják a többi sorozatban is. A csereként pályára lépő Philippe Coutinho pedig ígéri, hogy még keményebben fogják kezdeni a szezont, hiszen csak is így érhetik el céljukat: Minden sorozatot meg szeretnének nyerni!