Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Újoncot avat a magyar válogatott! – nagyot húzott Rossi…

Sokan és sokszor pedzegették már, Marco Rossi viszont cselekedett, és fedél alá hozta a magyar felmenőkkel rendelkező, de Németországban születő, és élő Willi Orban meghívóját. Az RB Leipzig belső védője pedig igent mondott, a magyar nemzeti csapat mellett teheti le a voksot. 

Foto: AFP

Willi Orban a német Kaiserslauternben kezdett el futballozni, végigjárta az utánpótlás ranglétrát, 2011-ben pedig profi szerződést kapott. Az első csapatban 2011 é 2015 között 77 tétmérkőzésen szerepelt, ekkor figyelt fel rá a feljövőben lévő RB Leipzig, mely 2 millió euró ellenében megszerezte a most 25 esztendős belső védőt. Gulácsi Péter csapattársa 108 tétmeccsen öltötte eddig magára a lipcseiek szerelését, a csapat kirobbanthatatlan alapemberének számít. Védő létére 7 gólt jegyez a Bundesligában, és tavaly a BL-ben is eredményes tudott lenni.

Korábban tagja volt a német U21-es válogatottnak, ám a Nationalelf meghívóját soha sem kapta meg. Ezek után pedig már nem is fogja, ha Görögország, vagy Észtország ellen tétmérkőzésen is debütál magyar címeres mezben. Willi Orban kivárt, Rossi azonban meggyőzte, így 25 esztendősen elfogadta a címeres invitálást. Ezzel ő lesz a magyar keret legértékesebb tagja a maga 15 millió eurós piaci értékével. Mögötte második csapattársa Gulácsi Péter 8 millió euróval.

Marco Rossi újdonsült keretét teljes egészében ma délután hozza nyilvánosságra az MLSZ, mely több meglepetést és újoncot is ígért délelőtti bejegyzésében…

Hogy kik lehetnek a meghívó várományosai? A DAC-ban remekelő Vida Kristopher mindenképpen…

Nemzetek Ligája, a magyar válogatott programja

Október 12., péntek
20.45, Athén: Görögország – Magyarország
Október 15., hétfő
20.45, Tallinn: Észtország – Magyarország