Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Nem megy a spanyol edzőknek a klubnál!”

A Valencia és a Las Palmas korábbi vezetőedzője, Pako Ayestarán is megszólalt a Real Madrid és Julen Lopetegui szezonkezdése kapcsán. Az 55 esztendős tréner igen érdekes gondolatmenetet vezetett le. 

Pako Ayestarán (Kép: marca.com)

A blancók gyenge formája miatt egyre nagyobb a nyomás Julen Lopeteguin. Persze ez nem meglepő, legalábbis Pako Ayestarán szerint nem az.

A mexikói Pachuca trénere szerint ugyanis a Real Madrid már nem egy spanyol szakembert “fogyasztott el”, és félő, hogy Lopetegui is ebbe a táborba tartozik majd.

“Azt gondolom általánosságban igaz, hogy a spanyol edzők amellett, hogy nagyszerű eredményeket érnek el, minden egyes állomáshelyükön leteszik a névjegyüket. Ami igazán érdekes az az, amikor valaki megkapja a nagy lehetőséget a Real Madrid kispadján, akkor valamiért nem úgy alakulnak a dolgok, ahogyan korábban.” – Idézi Ayestaránt a Radio Marca. Az 55 esztendős szakemberfő példaként Rafa Benítezt hozta fel, aki mint tudjuk nagy reményekkel érkezett a spanyol fővárosba, majd hirtelenjében fél év elteltével távozni is kényszerült a Bernabéuból.

Ayestarán szerint Lopeteguinek már csak ezért is van miért aggódnia. “Úgy tűnik, a Real Madrid felfalja a spanyol edzőket! Természetesen látnunk kellene napról-napra a munkájukat ahhoz, hogy komoly következtetést levonhassunk ezzel kapcsolatban, ugyanakkor felettébb meglepő ami a Realnál történik a spanyol edzőkkel.” – Jegyezte még meg a nyár óta Mexikóban dolgozó Ayestarán.

Mint ismert, a Real Madrid spanyol edzővel legutóbb Vicente del Bosquéval tudott trófeát nyerni (2002/03 spanyol bajnok lett a csapat – a szerk.), ez a közelmúltban viszont nem sikerült José Antonio Camachoval, Mariano Garcia Remonnal, Juan Ramon Lopez Caroval, Juande Ramosszal vagy a már említett Rafa Benítezzel.

Ezek után még kíváncsibban várjuk mire megy majd Julen Lopetegui a csapattal…