Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos Milan-siker idegenben! – videóval

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Serie A 20. fordulójában az AC Milan csapata ma délután a Genoa otthonába látogatott. Gól egy darabig nem született a meccsen, de helyzetek mindkét oldalon adódtak, és a hazaiak is előnybe kerülhettek volna, végül mégis a milánói gárda örülhetett, amely kétgólos sikert aratott!

Az AC Milan játékosai ünnepelhettek győzelmet a Genoa otthonában! (forrás: acmilan.com)

A hétközi, Szaúd-Arábiában megrendezett Juventus – AC Milan Olasz Szuperkupa-mérkőzés miatt a torinói és a milánói együttes is ma játszotta le soros mérkőzését az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, vagyis a Serie A-ban. A 20. fordulóban az AC Milan csapata a Genoa vendége volt ma délután.

A mérkőzés 14. percében Biraschi szerezhetett volna vezetést a hazaiaknak, ám tizenhatosról leadott lövése fölé ment. A 27. percben is a Genoa villant Bessa révén, aki a tizenhatoson belülről talált volna be, azonban Donnarumma nagyot védett. Pár perccel később, a 32. minutumban Pandev is közel járt a gólszerzéshez, de ő sem tudta bevenni a milánóiak kapuját, Donnarumma ezúttal is hárított. Az első félidő ráadásának első percében viszont a Milan járt a legközelebb a vezetés megszerzéséhez Paqueta révén, akinek lövése a kapufán csattant. A helyzetek ellenére a mérkőzés első felében nem született gól.

A folytatás során is próbált aktív maradni a hazai csapat, amely Criscito révén az 59. percben is helyzetbe került, de ő sem talált be, a lövése mellé szállt. Két perccel később, a 61. minitumban a túloldalon Borini közelről lehetett volna eredményes, de az ő lövése is mellé ment. A 66. percben Paqueta fejjel vette volna be a Genoa kapuját, azonban a labdát Radu begyűjtötte. A 68. percben Donnarumma védett, amikor Bessa lőtte a labdát kapura. A jég a 72. percben tört meg a túloldalon, amikor is Borini révén előnybe került a milánói gárda Conti passzát követően (0-1)! Két perccel később viszont jöhetett is volna az egyenlítés, azonban Miguel Veloso lökete a felső lécen csattant! A hajrában viszont eldőlt a párharc, ugyanis a Milan kétgólosra növelte előnyét. A 83. percben Cutrone passza után lépett ki Suso, aki a jobb alsóba lőtte a labdát (0-2)! A lefújásig már újabb gól nem született, így az AC Milan csapata fontos sikert aratott, és három helyet lépett előre a tabellán, mellyel immár a 4. pozícióban van, az AS Roma együttesét 1 ponttal előzve, míg a városi rivális Interől 6 ponttal lemaradva.

Serie A, 20. forduló
Genoa – AC Milan • 0-2 (0-0)
Gólszerzők: – , ill. Borini (72.), Suso (83.)

VIDEÓ HAMAROSAN!