Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: “Abszolút el tudom őt képzelni Madridban!”

A Real Madriddal igen élénken szóba hozott Eduardo Camavinga edzője, Julien Stéphan legutóbb a madridi As című sportnapilapnak adott exkluzív interjút, ahol természetesen a 17 esztendős tehetségről és a Real Madridról is kérdezték. 

“Camavinga a Rennes utánpótlásában játszott, amikor először hallottam róla. Talán az u16-os korosztályhoz tartozott, de már az u17-eseknél volt alapember. Sokszor figyeltem élőben, és nagyon jó benyomást tett rám. 2018 decemberében, amikor a Rennes edzője lettem, meghívtam edzésre a felnőtt csapathoz, hiszen látszott, hogy kivételes potenciállal bír. Egyáltalán nem bántam meg a döntést!” – Idézi az As a fiatal trénert, aki azt is elmondta, hogy nem tart attól, hogy Camavinga esetleg túl korán kapta meg az esélyt a felnőttek között.

“Azt hiszem lényegtelen, hogy valaki 16 vagy 20 évesen játszik először felnőtt csapatban. A kor nem számít akkor, ha kellően tehetséges valaki, és úgy érezzük, készen is áll. Természetesen próbáltuk Camavingát fokozatosan felkészíteni a felnőtt csapat edzéseire, de végül hamar látszott, hogy valóban készen áll a legmagasabb szintre. Megkapta az esélyt az elmúlt idény végén, és azonnal élni is tudott vele.” – Így Julien Stéphan.

A 39 esztendős, ígéretes jövő előtt álló francia szakember a Real Madrid kapcsán már próbált jóval diplomatikusabbnak maradni:

“A közeljövőben úgy gondolom egy top csapatban fog futballozni. Abszolút el tudom őt képzelni mondjuk a Real Madridban is. A tehetsége megvan hozzá, és azt hiszem a fejlődésével sem lehet semmiféle probléma!”