Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Koronavírusos volt az Atalanta edzője

Története legnagyobb sikerét érte el a Bajnokok Ligájában az Atalanta, a Valencia elleni kettős győzelemmel bejutott a félbeszakított sorozat legjobb nyolc csapata közé. 

Az Atalanta március 10-én zárt kapus meccsen győzött a Valencia ellen idegenben, és mint a csapat edzője, Gian Piero Gasperini bevallotta, koronavírusos volt a klub nagy győzelmének pillanatában. Már a meccs előtti napon rosszul érezte magát, fájtak a csontjai, a mellkasa. Másnap leült a kispadra, noha még rosszabbul érezte magát.

“Nem néztem jól ki a kispadon, a képeken látszik is. Hazaértünk, és két napig nem tudtam aludni. Nem éreztem ízeket, a csapat jutalmul kapott az egyik sztárséftől vacsorát és pezsgőt is, azt hittem, egyszerűen kenyeret eszem és vizet iszom. Lázam nem volt. Három hétig az edzőközpontban maradtam, amelyik előtt kétpercenként száguldoztak a mentőautók, vitték a betegeket a közeli kórházba. Mint egy háborús filmben. A tesztjeim igazolták az antitesteket, szerencsére én ennyivel megúsztam, átfutott az agyamon a legrosszabb is, de aztán erőt merített, és tudatosítottam magamban, ennyivel nem lehet vége az életemnek” – nyilatkozta Gasperini a Gazzetta Dello Sportnak betegségéről.

Gasperini szeretné újrakezdeni a bajnokságot, mert szeretné, ha az élet visszatérne a rendes kerékvágásba, de a gyászolók fájdalmát tiszteletben tartják. Az első, februári BL-meccs jó eséllyel közrejátszott abban, hogy Bergamó lett az egyik gócpont Olaszországban.

A BL-ben az Atalanta, a Leipzig, a PSG és az Atletico Madrid jutott a negyeddöntőbe, a legrangosabb klubsorozatot a tervek szerint augusztus elején folytatják, és még abban a hónapban szeretné is lezárni az UEFA.