Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: a gála után üzent az Atalanta a PSG-nek

Az Atalanta kedd este 6-2-es győzelmet aratott a Brescia ellen az olasz bajnokság 33. fordulójában, amellyel feljött a tabella második helyére. Gian Piero Gasperini vezetőedző a gála után fél szemmel már a PSG elleni, augusztusi BL-negyeddöntőre figyel. 

Nagy az öröm az Atalantánál jelenleg, mert nagyon megy a csapatnak, és nem csak az olasz bajnokságban szerepelnek remekül, de még a Bajnokok Ligájában is érdekeltek, ahol a PSG ellenfele lesz a negyeddöntőben.

A bergamói klub vezetőedzője, Gian Piero Gasperini a Brescia elleni hatalmas győzelem után azonban nem csak a sok gólnak, a csapat jó játékának és a második helynek örül, hanem egyúttal üzent a PSG-nek is. 

“Nem rossz, ugye? Ez azért már tényleg sok. Az előző idényben is több gólt szereztünk, de most aztán tényleg felülmúltuk tavalyi önmagunkat, ráadásul egy-egy találatunk igen szépre is sikeredett. Bár szeretjük a gólzáporos mérkőzéseket, sosem az ellenfél megalázása motivál minket, csak egyszerűen annyira passzol minden a csapatban, hogy folyamatosan jönnek a gólok. Azt persze nem tudom, mi számít jobb előkészületnek egy Bajnokok Ligája találkozóra: a mi 13 Serie A-meccsünk vagy a PSG-re váró két kupameccs és a felkészülési találkozók. Majd meglátjuk. Mindenesetre nem gondolom, hogy a háromnaponkénti játék kifáraszt bennünket, de azt sem hiszem, hogy a PSG felkészületlen lesz a meccshiány miatt”

– nyilatkozta az edző a Sky Italiának.

Gasperini a születése óta (1958) az ő csapata az első, amelyik 33 forduló során ilyen sok (93) gólig jutott a Serie A-ban.