Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: nincs megegyezés a játékosok fizetéséről – HIVATALOS

A Barcelona csapata a hivatalos oldalán keresztül kiadott közleményében adott tájékoztatást a labdarúgók fizetéscsökkentésével kapcsolatos tárgyalások jelenlegi állásáról…

A Barcelona továbbra sem tudott egyezségről beszámolni a klub és a játékosok között a labdarúgók bérének csökkentésével kapcsolatban, akik továbbra sem hajlandók elfogadni a klub tervezetét.

A katalán óriás közleményében olvasható, hogy a Barca a koronavírus-járvány miatt a 2020-2021-es idényben több mint 300 millió eurós kieséssel számolhat, a játékosok fizetésének csökkentésével pedig 191 millió eurót spórolna meg. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Blaugrana 30 százalékkal csökkentené a jövedelmeket annak érdekében, hogy elkerülje a csődközeli helyzetet.

A legfrissebb jelentések szerint a többnapos intenzív megbeszélés után a tárgyalások egyelőre megállapodás nélkül értek véget, a felek pedig a közlemény szerint november 23-ig gondolkodási időt kaptak, várhatóan akkor kiderül, hogy elfogadják-e a játékosok azt a fizetéstervezetet, ami az eddigi tanácskozások alapján született.

Korábban a spanyol sajtó arról cikkezett, hogy ha a klubnak nem sikerül megegyeznie a játékosokkal a közeljövőben, a Barcelona egyoldalúan akkor is dönthet úgy, hogy csökkenti a játékosok keresetét. Talán néhány héten belül okosabbak leszünk az egyik fél számára sem éppen kényelmes helyzettel kapcsolatban…