Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Ibrahimovic elképesztő rekordokat ír

Ahogyan arról beszámoltunk, az AC Milan csapata az olasz bajnokság (Serie A) vasárnap esti rangadóján 3-1-es sikert aratott a Napoli vendégeként, veterán klasszisa pedig továbbra sem bír leállni…

 

Az AC Milan legutóbbi győzelme alkalmával Zlatan Ibrahimovic újabb két gólt vállalt magára, mielőtt a hajrában combsérülése miatt lecserélték volna őt. A 39 éves svéd klasszis 10 góljával továbbra is biztosan vezeti a Serie A góllövőlistáját, a Rossoneri pedig első helyen áll a bajnokságban.

Ibra minden idők legidősebb játékosa lett a Serie A történetében, aki nyolc forduló alatt 10 gólt szerzett a bajnokságban. Korábban még a legendás Silvio Piola tartotta ezt a rekordot az 1942-1943-as szezonban, de ő is 29 évesen, tíz esztendővel fiatalabb korban volt képes erre a bravúrra.

A hárompontos éra történetében ezúttal negyedik alkalommal fordult elő hasonlóan meggyőző szezonkezdés egy gólerős támadó részéről: Gabriel Batistuta (Fiorentina, 1994-1995), Christian Vieri (Inter, 2002-2003) és Krzysztof Piatek (Genoa, 2018-2019) hajtottak végre hasonló rajtot az elmúlt időszakban.