Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Haaland duplájára Lewa mesterhármassal válaszolt – videóval!

A Dortmund látogatott az Allianz Arénába a Bundesliga 24. fordulójának rangadóján, ahol gólokban és történésekben nem volt hiány.

Néhány hete még nagyon úgy nézett ki, hogy a Bayern München könyörtelenül behúzza az idei bajnoki címet is. A kupából való kiesés mellett viszont volt egy 3-3-as döntetlenjük a Bielefeld ellen és aztán ki is kaptak a Frankfurttól – nincsenek jó formában. A Dortmund pedig ezt megpróbálta kihasználni.

A mérkőzés elején történt két olyan esemény, ami aggodalomra adhatott okot a münchenieknél. Az első ilyen a 2. percben Haaland gólja volt: a norvég csatár labdához jutott a tizenhatos előterében és Boateng nem lépett ki rá rendesen, így a fiatal gólvágó ballal bevágta a játékszert a hosszú sarokba. A második fontos momentum szintén a Dortmundhoz köthető: egy lendületes akció végén Thorgan Hazard tette középre a labdát és az érkező Haaland zárta le az akciót – góllal, természetesen. Így a Borussia támadója duplázott, a Bayern pedig elég nehéz helyzetbe került.

Hansi Flick csapata viszont nem sopánkodott sokáig. A rossz kezdés után elkezdtek rákapcsolni és a 26. percben már csak egy gól volt a hátrányuk. Ekkor Sane tette be középre a labdát és a másik klasszis befejező, Lewandowski volt eredményes. A lengyel csatár pedig nem állt meg itt, hanem a dominálni kezdő Bayern célszerszámaként tette rémálommá ezt az estét a dortmundi védők számára. Még épp a szünet előtt sikerült kiharcolnia egy büntetőt a Bayernnek, amit természetesen a lengyel csatár értékesített. Így a Bundesliga két legjobb csatárának gólpárbajával 2-2-re álltak a felek féltávnál.

A második játékrész már jóval visszafogottabb volt. A két csapat rendezte a sorait hátul, így jóval kevesebb lehetőséget jegyezhettünk fel. A kiélezett taktikai harc, vagy türelemjáték pedig szedett egy vezéráldozatot is: Erling Haaland alig egy óra játék után lejött sérülés miatt. A Dortmund győzelmi esélyei pedig onnantól fogva jelentősen csökkentek. A Bayern München a folytatásban irányította a játékot és tett lépéseket is a győzelem megszerzéséhez. Sokáig azonban úgy tűnt, maradhat a döntetlen a felek között – aztán jött a 88. perc. Ekkor ugyanis Goretzka villant meg és ezzel fordítani tudott a müncheni csapat. Sőt, másfél percre rá Lewandowski ismét betalált és az ő mesterhármasával alakult ki a 4-2-es végeredmény.

A Bayern így 2 ponttal vezeti a bajnokságot a Leipzig előtt; a Dortmund pedig a 6. helyen áll.

Bayern München – Borussia Dortmund 4-2
G.: Haaland (2., 9.), Lewandowski (26., 44. – büntető, 90.), Goretzka (88.)

A forduló eredményei és további programja

Péntek
Schalke – Mainz 0-0

Szombat
Freiburg – RB Leipzig 0-1
Hertha – Augsburg 0-1
Mönchengladbach – Leverkusen 0-0
Frankfurt – Stuttgart 0-0
Hoffenheim – Wolfsburg 2-1
Bayern München – Borussia Dortmund 4-2

Vasárnap
15:30 Köln – Werder Bremen
18:00 Bielefeld – Union Berlin (Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása