Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Inzaghi elbúcsúzott a csapatától – HIVATALOS

Vasárnap este véget ért az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es idény, az utolsó fordulóban eldőlt, hogy mely csapatok indulhatnak a nemzetközi kupákban, a tavalyi másodosztályú bajnok Benevento sorsa azonban már korábban megpecsételődött

 

A Benevento utolsó mérkőzése után a csapat vezetőedzője, Filippo Inzaghi őszinte gondolatokkal erősítette meg távozását a klubtól és búcsúzott el az egyesülettől:

“Mindannyian együtt dolgoztunk, amikor nyertünk, ám mikor elkezdtük elveszíteni a mérkőzéseket, úgy éreztem, hogy magamra maradtam. Még egy hivatalos nyilatkozatot is tettek, ahol azzal vádoltak, hogy nem néztem meg a Crotone elleni mérkőzés utolsó öt percét. Nem tudom elfogadni a hazugságokat. Rendkívül csalódott vagyok, mert napi tíz órát dolgoztunk a stábunkkal, hogy sikeres legyen a csapat. Tisztában vagyok a felelősségemmel, de emelt fővel távozok a Beneventótól. Úgy gondolom, nem én vagyok az egyedüli felelős a kiesés miatt, amíg a Serie B-ben minden támogatást megkaptam a feljutásért, a Serie A-ban a bennmaradásért már kevésbé.

Bár kicsit keserű szájízzel hagyom most el a klubot, őszintén a legjobbakat kívánom nekik, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan újra a Serie A-ban fognak szerepelni. A város, a csapat és a szurkolók örökké a szívemben fognak élni. Nagyon sajnálom a végét, hogy így elrontottuk a szezon befejezését, nehéz kiemelni egy pillanatot, hogy hol ment el a bennmaradás, sajnos több olyan meccsünk is volt a hajrában, amely könnyen másként is alakulhatott volna.”

A Milan egykori legendás gólvágója két éven át irányította a “boszorkányokat”, vezetésével az előző szezonban toronymagasan megnyerték a másodosztályt. A második évben azonban hiába álltak sokáig a középmezőnyben, a szezon második felében teljesen összeomlottak, és végül kiestek a Serie A-ból.