Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: az angolok megtörték az átkot, a németek ellen jutottak a legjobb nyolc közé! – videóval

Németország jól kezdte a mérkőzést, de az immár három gólos Sterling, valamint Kane találatára nem volt válasza a németeknek, pedig Müller egyenlíthetett volna a 83. percben, azonban Anglia továbbra sem kapott gólt a tornán.

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

1. félidő: Mozgalmasan kezdődött a mérkőzés, az első negyedórában Anglia agresszíven letámadott, ám ennek ellenére is inkább Németország akarata érvényesült. A 11. percben Havertz próbálkozhatott egy szabadrúgás után, ám a lövése elakadt a sorfalban. Ezután felvette a ritmust Anglia, a 16. percben Sterling lőtt távolról, de Neuer ki tudta ütni a labdát. Ezután inkább Anglia irányította a meccset, Maguire többször is fejelhetett, de Neuer hárítani tudta a védő fejeseit. A 34. percben jött a találkozó addigi legnagyobb helyzete, Werner kapott remek kiugratást, de Pickford lábbal védeni tudott. A félidő hajrájában Kane kerülhetett volna ziccerbe, de a németek fel tudtak szabadítani.

2. félidő: A második játékrészt is a németek kezdték jobban, Havertz kapáslövését védte bravúrral Pickford. Ezután ismét Anglia kontrollálta a mérkőzést, Southgate csapata jól tartotta a labdát. Az 58. percben Werner indult meg, de az angol védők szerelni tudták a tizenhatoson belül. A 75. percben szép támadást vezetett Anglia, Shaw passzolta középre a labdát, ahol Sterling érkezett és bepofozta a labdát (1-0). A 83. percben Sterling adta el a labdát, Havertz pedig nagyszerű ütemben ugratta ki Müllert, aki egyedül vihette Pickfordra a labdát, de a német támadó nem talált kaput. A 86. percben lezárta a mérkőzést Anglia, egy szép támadás végén Grealish beadása után Kane fejelt Neuer kapujába (2-0).

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Anglia – Németország 2-0 (0-0)
Helyszín:
Wembley Stadion (London) – 40 ezer néző; Vezette: D. Makkelie
Gólszerzők: Sterling (75.), Kane (86.), ill. –
Sárga lap: Rice (8.), Phillips (45.), Maguire (77.), ill. Ginter (25.), Gosens (72.)

Anglia: Pickford – K. Walker, Maguire, Stones – Trippier, Phillips, Rice (J. Henderson, 88.), Shaw – Saka (Grealish, 70.), Sterling – Kane. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Németország: Neuer – Ginter (Emre Can, 88.), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (L. Sané, 88.) – Havertz, T. Müller – Werner (Gnabry, 70.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw