Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: távozott a Portland Timbers ikonja – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően az MLS-ben szereplő Portland Timbers meghatározó játékosa a legutóbbi idény végeztével valóban elhagyta az oregoni egyesületet…

(Photo by Steve Dykes/Getty Images)

Az MLS-ben versenyző Portland Timbers csapata a minap megerősítette, hogy kiváló játékosa, Diego Valeri kilenc év után elhagyta a klubot, és visszatért nevelőegyesületéhez, az argentin Lanús csapatához. A Buenos Airesi csapat idő közben ugyancsak megerősítette a játékos érkezését.

A 35 éves argentin irányító 2013 óta 309 mérkőzésen 100 gólt és 81 gólpasszt regisztrált az MLS-csapat színeiben. Valeri a 2015-ös bajnoki cím alkalmával a liga legértékesebb játékosa lett, miközben négy All-Star gálán vett részt és három alkalommal választották be az MLS legjobb 11-ébe. Az argentin légiós annak idején a fővárosi gárda színeiben nevelkedett, az első csapatot 2003 és 2013 között szolgálta, velük szintén nyert egy bajnoki címet.

Valeri a pályafutása során két rövid kitérőt tett Európába, még a Lanústól kölcsönben az FC Porto és az Almería csapataiban volt epizódszereplő.