Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: előnyből botlott a Manchester United hazai pályán – videóval!

A Premier League 25. fordulójának nyitómeccsén a Manchester United fogadta a Southampton együttesét az Old Traffordon – az esős szombat délutánon igazi hajtós angol bajnokit láthattunk.

Photo by Nathan Stirk/Getty Images

Két korábbi Red Bull-alkalmazott, Hasenhuttl és Rangnick csapott össze ezen a találkozón edzői fronton – ami garantálta, hogy mozgalmas 90 percet láthatunk. Főleg a Southampton oldaláról szokhattuk meg azt, hogy hatalmas kockázatvállalással, bátran támadnak le agresszívan bárki ellen. Ezúttal sem fogták vissza magukat.

Az első percekben neki is estek a Unitednek, akik hiába küldték pályára a gálakezdőt, az első percekben Cristiano Ronaldo, Sancho, Rashford, vagy Fernandes nem sokat találkozott a labdával. Főleg a Vörös Ördögök hátsó alakzata szerepelt a figyelem középpontjában: hatalmas nyomás alatt kellett megoldaniuk a labdakihozatalokat, de végül sikerült nagyobb hiba nélkül átvészelniük a kezdeti nehézségeket. Egy idő után azonban már a hazaiak is próbálkozhattak, hiszen a kitámadó Soton ellen könnyedén lehetett kontrákat vezetni. Cristiano Ronaldo egy ilyen végén kis híján be is talált – ez volt az első intő jel a vendégeknek, hogy vigyázniuk kell hátul.

A Southampton azonban nem vett vissza. Tétovázás nélkül folytatták a letámadást, ami a 21. percben végképp megbosszulta magát: Bruno Fernandes ragyogó indításával Rashford szaladt el a jobbszélen, ám az akció végén lövés helyett végül a passzt választotta. Jadon Sancho érkezett a hosszún és zavartalanul passzolt közelről a kapuba – megszerezte a vezetést a Manchester United. A gól nem sokat változtatott a játék képén. A Soton ugyanúgy letámadott mint előtte, a manchesteriek pedig veszélyes kontrákkal igyekeztek veszélyt kelteni. Az viszont mindenképp jelzésértékű volt, hogy az első félidő végén a helyzetek számában és a labdabirtoklásban is a Southampton állt jobban – még ha az MU-nál is volt az előny a gólok terén.

A második félidő azonnal meg is hozta azt az áttörést a vendégek számára, ami elég jót tett az amúgy sem rossz meccsnek. Che Adams lőhetett tisztán és tökéletesen célzott a kapufa mellé – de Geának esélye sem volt a hárításra. A Soton kiegyenlített, így a vörösöknek is volt okuk a támadásra bőven a folytatásban. Akadtak viszont gondjaik bőven. A vendégek még harciasabbak lettek és még hatékonyabban támadtak, mint a meccs első felében. A Manchester United sokkal kevésbé volt meggyőző.

Akadtak helyzetek mindkét oldalon és hatalmas volt az iram. Összességében a Soton lehetett elégedettebb a játék képével, de a fordítást nem sikerült összehozniuk. A hajrában már a United nyomott jobban, de Forster kapuja előtt már nem voltak elég magabiztosak. Az angol kapus a ráadásban még egy bravúrt is bemutatott, ami végül egy pontot ért a Southampton számára. 1-1 lett a vége, ezzel a döntetlennel pedig a Soton a 10. helyre jött föl, a Manchester United pedig az 5. helyen áll.

Manchester United – Southampton 1-1
G.: Sancho (21.), Adams (48.)

A forduló további párosításai

Szombat
Manchester United – Southampton 1-1
16:00 Brentford – Crystal Palace
16:00 Chelsea – Arsenal (elhalasztva)
16:00 Everton – Leeds (Digi Sport 1)
16:00 Watford – Brighton
18:30 Norwich – Manchester City (Spíler 1)

Vasárnap
15:00 Burnley . Liverpool
15:00 Newcastle – Aston Villa (Spíler 1)
15:00 Tottenham – Wolverhampton
17:30 Leicester- West Ham (Digi Sport 1)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista aktuális állása