Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2022: Messi a kihagyott tizenegyes miatt csalódott, de csapatával elégedett volt

Argentína 2-0-s győzelmet aratott Lengyelország ellen, így az első mérkőzés elvesztése ellenére csoportelsőként jutott tovább a legjobb 16 közé…

(Photo by Pablo Morano/BSR Agency/Getty Images)

Az argentin válogatott csapatkapitánya, Lionel Messi elégedetten értékelte csapata teljesítményét, de nem titkolta, hogy a kihagyott büntetője miatt bosszús volt:

“Nyernünk kellett az első helyhez. Nagyszerűen játszottunk, és ehhez gólok is társultak. A legfontosabb, hogy abszolváltuk a csoportkört, magunkhoz hűen futballoztunk, összetartva. A csapat megerősödve jött ki a kihagyott büntetőből. Kicsit mérges voltam, hogy kihagytam, de a csapat nem omlott össze. A Mexikó elleni siker a második fordulóban megnyugtatott minket. Újra rátaláltunk önmagunkra, arra a játékunkra, amely a szövetségi kapitány, Scaloni munkájának kezdete óta jellemzett minket.”

Messi a 22. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára, mellyel megelőzte nagy elődjét, Diego Maradonát, akivel éppúgy nyolc-nyolc góllal állnak ebben a sorozatban.

“Diego biztos örülne. Mindig örült azoknak a szép dolgoknak, amelyek a válogatottal történnek, személyesen velem is. Mindig közeli volt, szeretetteljes. Örülne a pillanatnak, a 16 közé jutásnak és minden pályán történt dolognak” – fűzte hozzá a csapatkapitány.

“Ausztrália következik, nem könnyű ellenfél. Magunkban bízunk, nem Ausztráliában. A világbajnokságon bárki legyőzhet bárkit, ezt mi a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Most jön némi pihenés, és utána új világbajnokság kezdődik” – vélekedett Messi.

Argentína szombat este Ausztrália ellen lép pályára a világbajnokság nyolcaddöntőjében.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!