Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag: “Nem kellett döntenem róla, hogy megyek vagy maradok”

Ahogyan arról beszámoltunk, a magyar válogatott középpályása annak ellenére, hogy korábban európai topligákról beszélt, megújította szerződését az MLS-ben szereplő csapatával…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Philadelphia Union magyar légiósa, Gazdag Dániel a szerződése megújítása után adott tájékoztatást a helyzetéről:

“Úgy gondolom, hogy igazából magammal szúrtam volna ki, ha nem fogadom el a klub ajánlatát. A sok érdeklődés közül csak egy pár volt, ami átment ajánlatba, ami komolyabbra fordult, viszont azok egyszer sem jutottak el odáig a klubommal való egyezkedés során, hogy nekem kellett volna döntenem arról, hogy megyek vagy maradok.”

A 26 éves középpályás az MLS legutóbbi idényében 38 mérkőzésen 24 gólt szerzett, ennek ellenére mégsem jelölték őt az év játékosa elismerésre, nem került be az MVP-díj öt jelöltje közé sem. A Budapest Honvéd korábbi futballistája 2019 óta 18 mérkőzésen négyszer volt eredményes a nemzeti csapatban.

Gazdag korábban arról beszélt, hogy szeretne Európába igazolni és a spanyol focit kedveli a legjobban, így a La Ligában tudná elképzelni magát, azonban ez mégsem jöhetett össze. Ezzel szemben megalapozza a jövőjét Philadelphiában, ugyanis a csapat egyik legjobban kereső játékosa lesz, klubjától pedig a 10-es mezszámot is megkapta.