Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FA-kupa: Casemiro duplázott, az MU továbbjutott a Reading ellen! – videóval

Bejutott a nyolcaddöntőbe a Manchester United az angol FA-kupában: Erik ten Hag együttese szombaton este a másodosztályú Readinget győzte le hazai pályán 3–1-re.

(Photo by Ash Donelon/Manchester United via Getty Images)

Ahhoz képest, hogy kupamérkőzésről van szó, szinte a lehető legerősebb kezdőcsapatával állt fel az MU, amely már az első félidőben óriási fölényben játszott a Reading ellen. Igaz, a csapat csupán két kaput eltaláló lövést jegyzett, az viszont érezhető vólt, hogy a másodosztályú ellenfél nem húzhatja sokáig kapott gól nélkül. Noha a szünetre 0–0-val mentek a felek, a fordulást követően hamar megtört a jég…

Meglepetésre a manchesteriek nyári igazolása, a védekező-középpályás Casemiro duplázott a második félidő elején – előbb csatárokat megszégyenítő módon váltotta gólra Antony passzát, majd nem sokkal később távolról lőtte ki a bal alsó sarkot. A Reading helyzete tovább romlott akkor, amikor Andy Carroll a második sárga lapját is begyűjtötte a 65. percben, így a vendégek emberhátrányba kerültek. Rá két percre egy újabb brazil volt eredményes, Fred biztosította be a Vörös Ördögök továbbjutását, méghozzá sarokkal. Paul Ince együttese a hajrához közeledve még szépített, ez azonban nem befolyásolta a meccs kimenetelét.

Anglia, FA-kupa, 16 közé jutásért
Manchester United FC – Reading FC 3–1 (0-0)
Helyszín: Old Trafford; Játékvezető: Darren England
Gólszerzők: Casemiro (54., 58.), Fred (67.), ill. Mbengue (72.)
Sárga lap: Malacia (78.), ill. Carroll (60., 65.)
Kiállítva: Carroll (65.)

ManUnited: De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Malacia – Casemiro (Mainoo 73.), Eriksen (Eriksen 57.) – Antony, Bruno Fernandes (Pellistri 68.), Rashford (Garnacho 68.) – Weghrost (Elanga 73.). Vezetőedző: Erik ten Hag.

Reading: Lumley (Bouzanis 75.) – Yiadom, McIntyre, Holmes, Hoilett (Mbengue 69.), Loum (Fornah 62.) – Hendrick (Craig 76.), Baba, Ince – Carroll, Joao (Longa 76.). Vezetőedző: Paul Ince.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Manchester City 1–0 Arsenal

Szombat
Walsall 0–1 Leicester City
Accrington 1–3 Leeds United
Blackburn Rovers 2–2 Birmingham City
Bristol City 3–0 West Brom
Fulham 1–1 Sunderland
Ipswich Town 0–0 Burnley
Luton Town 2–2 Grimsby
Sheffield Wednesday 1–1 Fletwood
Southampton 2–1 Blackpool
Preston 0–3 Tottenham Hotspur

Vasárnap
14:30 Brighton – Liverpool (TV: Spíler 1)
15:30 Stoke City – Stevenage
17:30 Wrexham – Sheffield United (TV: Spíler 1)

Hétfő
20:45 Derby County – West Ham (TV: Spíler 1)